PN Menyokong Penuh Kepimpinan PM Ismail (PN2.0)

Pemimpin pemimpin Perikatan National memang berjiwa besar. Sanggup melepaskan jawatan demi kebaikan semua pihak, apa lagi seperti UMNO yang sepanjang masa terdesak akibat pecah amanah atau melanggar undang undang. Pasti seperti cacing yang kepanasan jika serakah mereka tidak dipenuhi.

Tapi itu di Semenanjung bukan di Sabah. Di Sabah UMNO sedar tahap penerimaan Sabahan terhadap UMNO itu sendiri. Sedikit isu yang dicetuskan oleh UMNO hingga menjejaskan keadaan ia mudah membangkitkan kebencian mereka terhadap pemimpin dan parti UMNO.


PETALING JAYA: Setiausaha Agung Perikatan Nasional (PN), Hamzah Zainudin yakin Perdana Menteri, Ismail Sabri akan meneruskan kejayaan di bawah pemerintahan PN.

Beliau berkata semua Ahli Parlimen Parti PN dari Bersatu, PAS dan STAR berdiri teguh dengan Ismail, dan yakin pelantikannya dapat memastikan kesinambungan dasar dan iltizam PN, khasnya memulihkan negara daripada impak Covid-19.

“Yakin bahawa pelantikan beliau dapat memastikan kesinambungan dasar, perancangan serta iltizam kerajaan PN terutamanya memulihkan negara daripada impak Covid-19 dengan segara,” katanya dalam satu kenyataan.

Terdahulu, Ismail selesai mengangkat sumpah jawatan Perdana Menteri kesembilan di hadapan Yang di-Pertuan Agong Sultan Abdullah Sultan Ahmad Shah.

Ismail yang juga Naib Presiden Umno dilantik sebagai Perdana Menteri baharu menggantikan Muhyiddin Yassin yang meletak jawatan pada Isnin lalu.

Dalam pada itu, Hamzah berkata PN percaya pelantikan Ismail dapat menghentikan kemelut politik sebelum ini dan menyatupadukan semua pihak untuk kembali fokus kepada agenda membela kebajikan rakyat terutamanya dalam pembentukan sebuah kerajaan yang stabil.

Beliau berkata PN juga berterima kasih kepada bekas Perdana Menteri, Muhyiddin Yassin yang telah mengetuai tampuk pemerintahan negara dengan amanah, cekal dan beristiqamah.

“Semua program bantuan rakyat, pakej rangsangan ekonomi termasuk perbelanjaan pengurusan Covid-19 yang diluluskan oleh Muhyiddin merupakan bukti keprihatinan beliau yang akan selamanya tercatat dalam sejarah negara,” katanya.

Sumber FMT

Tinggalkan komen

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: