Hassan Menang Kekal Sebagai Adun Sebatik💪

Nah kan terbukti benar surat akuan bersumpah yang diubahsuai oleh Parti Warisan tidak sah atau tidak laku di sisi undang-undang.

Sebentar tadi Speaker Dewan Undangan Negeri Sabah Datuk Kazim Yahya telah menolak surat peletakan jawatan Adun Sebatik Hassan Amir Gani yang dikemukakan oleh Warisan, setelah Adun Sebatik bertindak keluar parti dan menyokong kerajaan GRS.

Ini berdasarkan penelitian keatas surat yang dikemukakan oleh kedua belah pihak, Warisan dan Adun Sebatik sendiri. Terbukti surat akuan yang dikemukakan oleh Parti Warisan tidak lengkap atau tidak bertarikh justeru ia bertentangan dengan dasar awam atau undang-undang yang sedia ada. Menyebabkan beliau selaku Speaker Dewan Undangan Negeri tidak terikat untuk membuat pertimbangan yang lebih lanjut.

Keputusan tuan speaker itu juga sekaligus mengistiharkan DUN Sebatik tidak dikosongkan atau tidak dibubarkan. Hassan Amir Gani kekal sebagai Wakil Rakyat bagi DUN berkenaan.

Tahniah Wakil Rakyat DUN Sebatik, Hassan Amir Gani. Yb memang hero sanggup berkorban demi kepentingan pengundi dikawasan Yb.

Warisan loser. 👎

Tinggalkan komen

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: