Warisan Kantoi Menipu Tuan Speaker DUN. Shafie Akan Didakwa?

Untuk makluman surat akuan bersumpah diatas telah diserahkan oleh Setiausaha Agung Warisan kepada Setiausaha Speaker Dewan Undangan Negeri Sabah.

Penyerahan surat itu telah disahkan oleh Tuan Speaker Negeri Sabah Datuk Kadzim M Yahya.

Tuan Speaker mengulas lebih lanjut bahawa sebelum itu beliau juga telah menerima surat daripada Adun Sebatik yang bertujuan untuk menafikan kesahihan surat akuan yang telah ditandatanganinya itu.

Tuan Speaker akan merujuk Peguam Negeri Sabah terlebih dahulu sebelum mengeluarkan kenyataan rasmi berhubung isu ini iaitu status Adun Sebatik, Hassan Gani setelah mengistiharkan dirinya tidak lagi menyokong Parti Warisan sebaliknya menyokong Kerajaan Negeri Sabah atau kerajaan GRS. Namun cuba dinafikan oleh Parti Warisan melalui surat akuan yang kononnya telah ditandatangani oleh Adun Sebatik.

Kita sedia maklum bahawa surat akuan di atas telah dipalsukan bila mana tarikh 26hb yang dicatatkan bukannya tarikh sebenar sewaktu ditandatangani oleh Adun Sebatik.

Surat Akuan Sumpah Warisan Tidak Laku

Ini bermakna Shafie Apdal selaku Presiden Parti Warisan telah melakukan jenayah penipuan ataupun menghina kemurnian Dewan Undangan Negeri Sabah.

Jangan main-mainlah oh silap haribulan Presiden Parti Warisan Shafie Apdal boleh didakwa kerana menipu Dewan Undangan Negeri Sabah.

Jangan main-main oh, ada juga ni. Sudahlah Parti Warisan ni sinonim dengan dakwaan salahguna kuasa di Mahkamah ditambah lagi dengan kes penipuan seperti ini.

1 komen

Tinggalkan komen

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: