5K Warisan Kampung Bangau dan Simunul, Semporna Sertai PPBM

Admin nak ulas sikit berhubung penyertaan 5000 ahli Warisan dari Semporna yang menyertai PPBM Sabah.

Ia diketuai oleh bekas ketua kampung, Kampung Simunul, Ramli Saraman dan bapa kepada Ketua Kampung Bangau-Bangau, Haji Walli Pg Tiring.

Ketua Kampung Bangau-Bangau dilantik kerana faktor ayahnya yang menyokong parti Warisan semata mata, walaupun majoriti orang kampung tidak bersetuju.

Kemasukan beramai-ramai itu telah diraikan oleh Presiden PPBM yang juga Perdana Menteri Malaysia Tan Sri Muhyiddin Yassin dan Ketua PPBM Sabah Datuk Hajiji Noor di Pejabat PPBM Sabah, Kota Kinabalu pada 29 Ogos 2020.

Admin dimaklumkan 5000 ahli Warisan berkenaan terdiri dari 3000 Ahli Warisan dari Kampung Simunul dan 2000 lagi dari Kampung Bangau-Bangau, Semporna.

Alasan kenapa mereka tegar meninggalkan parti Warisan, itu admin belum dapat pastikan. Namun yang pasti mereka telah nekad meninggalkan parti Warisan.

Walau bagaimanapun wakil setiausaha Bahagian Warisan Semporna, Hasbullah. Telah menafikannya dan mencabar agar mereka menunjukkan bukti kalau benar mereka adalah ahli parti Warisan dan 5000 orang itu benar-benar wujud.

Bukti apa lagi yang dituntut, sama ada mereka ahli Warisan atau tidak itu bukan isunya. Isunya adalah hati 5000 orang itu tidak lagi bersama atau tidak lagi menyokong parti Warisan, ini yang lebih penting dari soal ahli atau tidak semata mata.

Tidak ada beza tu dengan wakil rakyat dan kakitangan Warisan yang dicekup oleh SPRM kerana rasuah. Kalau mereka disoal adakah benar mereka telah memakan wang rakyat pasti mereka jawab tidak sama sekali. Hemmm!

Biar kamu miskin asal bermaruah jangan hidup seperti anjing kurap.


4 comments

Tinggalkan komen

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: