Shafie Kantoi Pembohong Besar, Tolak Royalti Minyak Cadangan Anwar

Astaga ada rupanya kenyataan dari Presiden Warisan menolak pemberian 20 persen royalti minyak atas alasan kestabilan atau kemakmuran bersama. Pembohong sangat lah tu!

Ironinya royalti minyak 20% kepada Sabah adalah cadangan Anwar Ibrahim ketika itu. Dimana jika Pakatan Harapan berjaya membentuk kerajaan persekutuan, maka hasil minyak 20 persen akan dipulangkan kepada Sabah. (Namun ditolak oleh Shafie atas alasan kemakmuran bersama)

Jadi kenapa hari ini Shafie Apdal seolah olah pejuang ulung dan suci perjanjian Malaysia 1963 yang begitu lantang mempolitikkan perjanjian Malaysia 1963. Sampaikan berjanji tidak akan bekerjasama dengan parti parti dari semenanjung.

Semasa bersama UMNO Shafie mengutamakan kemakmuran berbanding royalti minyak. Hari ini kemakmuran menjadi sampah pada parti Warisan. Pembohong sangat lah tu!

Jadinya cakap cakap pimpinan Warisan berkaitan perjanjian Malaysia 1963 hanyalah retorik mereka semata mata. Yang timbul hanya selepas dibuang daripada UMNO.

Boleh kita katakan selepas ini, sesungguhnya perjuangan Warisan berhubung perjanjian Malaysia 1963 hanyalah manipulasi dan merupakan pembohongan terbesar Shafie ke atas rakyat Sabah.

Cuba baca artikel dari Malaysiakini yang bertajuk tolak royalti 20 persen Sabah demi kongsi kemakmuran.

‘Tolak royalti 20% Sabah demi kongsi kemakmuran’ (malaysiakini.com)

Kenyataan itu datang dari mulut Shafie Apdal yang secara peribadi menolak pemberian royalti 20% yang dicadangkan oleh Anwar Ibrahim.

Tinggalkan komen

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: