Warisan Meroyan Bila Tahu GRS Berjaya Merealisasikan Pelabur Asing

Tersebar saja berita yang kerajaan GRS berjaya merealisasikan pelaburan dari Korea Selatan, seperti artikel ini SK Group Melabur 4.2 Bilion Di Sabah- Asean Skyline

Terus Cybertrooper cabuk Warisan macan cacing kepanasan dan menyebarkan propaganda yang menyatakan sebaliknya kononnya ia usaha Warisan.

Mereka cuba membuktikannya dengan artikel yang menyatakan pelabur Korea akan melabur di Malaysia dengan jumlah 2.5 bilion. Laporan berita itu bertarikh tahun 2021.

Kesiannya, sudahlah loser, miskin pujian lagi.

Macam perangai budak, sedangkan pelaburan yang diterajui oleh GRSS itu berlangsung pada tahun 2021 iaitu setahun selepas kerajaan Warisan tumbang.

Dan pelaburan yang dibawa oleh kerajaan GRS bernilai 4 bilion lebih banyak dari 2.5 bilion yang diklaim oleh Warisan. Bererti itu bukan pelaburan yang dimaksudkan oleh mereka, syok sendiri lor.

Mana yang lebih menguntungkan sekadar berita pelaburan tapi tidak menjadi kenyataan atau menjadi berita dan menjadi kenyataan? bila menjadi kenyataan maka secara tidak langsung ia telah menyediakan peluang pekerjaan kepada anak anak Sabah. Termasuklah diri atau anak anak penyokong Warisan, itu pun kalau mereka tidak ada rasa malu.

Mari tanya pemimpin dan jentera Warisan, dua tahun lebih menjadi kerajaan negeri. Mana pelaburan dari luar negara yang mereka war warkan telah menjadi kenyataan?

Begitu sempit cara mereka berpolitik ahh.

Jika begitu Warisan menyikapi politik nah nampak sangat tidak Ikhlas dan ke kampung kampungan. Itu bermakna “perjuangan” mereka menuntut hak-hak Sabah hanyalah bersifat politik untuk kepentingan Parti Warisan semata mata tidak lebih dari itu.

Bagaimana dengan bangunan PPNS yang menjadi kebanggaan pemimpin dan penyokong Warisan ketika mereka menjadi kerajaan. Sedangkan bangunan PPNS itu dibina oleh kerajaan BN atau pentadbiran Datuk Musa Aman selaku Ketua Menteri Sabah pada ketika itu.

Lalu apa anggapan pemimpin Warisan jika kerajaan GRS melarang pemimpin dan penyokong Warisan memijakkan kaki di bangunan itu? pelik dan ke budak budakkan, walhal memang benar pun kewujudan bangunan PPNS tidak ada kaitan langsung dengan parti Warisan.

Makanya jangan beratitud kampung kampung, jangan samakan mengurus kampung dengan mengurus negeri. Jika tidak maka tidak hairanlah kenapa penagih syabu dilantik sebagai Ketua Kampung era kerajaan Warisan.

Politik terdesak dan terus terdesak hingga tidak sedar kenyataan Shafie Apdal sebelum ini telah menutup propaganda yang mereka akan sebarkan berkaitan perjanjian Malaysia 1963.

Hakikatnya Presiden Warisan sendiri ada membuat kenyataan bahawa tidak perlu bayaran 20% royalti minyak demi kestabilan kerajaan Persekutuan. https://www.malaysiakini.com/news/213055

Apa pun alasan Shafie ketika itu ia tidak boleh dibenarkan, kerana hari ini pemimpin dan jentera Warisan enggan mendengar apa pun alasan dari kerajaan GRS berhubung perjuangan GRS ke atas elemen perjanjian Malaysia 1963. Pokoknya semua tuntutan perjanjian Malaysia 1963 harus diselesaikan saat itu juga tapi mereka telah pun terbukti gagal, malah Shafie sendiri yang cakap tolak royalti 20! Sabah. Apa macam ohhh!

Sembang pelaburan dari luar negara konon, itu janji membina semula rumah mangsa kebakaran yang dijanjikan oleh Presiden Warisan sehingga hari satu batang pun tidak kelihatan. Pooodah!

Mereka juga lupa slogan Sabah Ubah bermaksud menolak sebarang kerjasama dengan UMNO. Tapi apa, UMNO dan Warisan berkompromi merampas jawatan Ketua Menteri Sabah dari GRS. Hahaha! Sabah Ubahlah sangat!!!!!!

Harap pelaburan dibawah tidak lagi dituntut oleh Cybertrooper cabuk Warisan. Ini salah satu dari pelaburan yang sedang dijalankan di Sabah dibawah kerajaan GRS.

Menyaksikan Majlis Menandatangani Perjanjian dan Penyerahan Dokumen beberapa “Natural Gas Sales Agreements (GSAs)” dan “Heads of Agreement” diantara Sabah Energy Corporation Sdn Bhd (SEC) dengan beberapa pelabur utama di Sabah.

Pertama adalah Pemeteraian Perjanjian Pembekalan Gas Asli diantara Sabah Energy Corporation Sdn Bhd (SEC) dan SBH-Kibing Solar New Materials (M) Sdn Bhd bagi projek pemprosesan pasir silika dan pembuatan panel solar mereka. Pelaburan SBH-Kibing berjumlah RM2 billion akan memberikan kesan limpahan ekonomi kepada Sabah termasuk sekurang-kurangnya 1,800 peluang pekerjaan.SEC juga memeterai Perjanjian Pembekalan Gas Asli dengan SK Nexilis Malaysia Sdn Bhd, sebuah syarikat Korea Selatan yang melabur sebanyak RM4.2 billion untuk pembinaan kilang pembuatan kerajang tembaga bagi pengeluar bateri kenderaan elektrik (EV) yang turut membuka sekurang-kurangnya 500 peluang pekerjaan.Selain itu, turut dapat disaksikan Pemeteraian “Head of Agreement” diantara SEC dan anak syarikat Petronas Sdn Bhd, RGTLD untuk pembekalan gas asli di SOGIP dan Penyerahan Dokumen perjanjian Novasi Pembekalan Gas Asli antara SEC dan loji-loji janakuasa bebas sedia ada dengan jumlah kapasiti 880MW.#SabahForward#SabahMajuJaya

Tinggalkan komen

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: