MA63 Harus Menjadi Perjuangan Rakyat Malaysia – Armizan (GRS)

Jelas dan nyata keterangan Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Sabah Sarawak) Datuk Armizan berkaitan perjanjian Malaysia 1963.

Beliau menggambarkan seolah olah ramai yang tidak faham atau lupa, dimana perjanjian Malaysia tidak akan termeterai tanpa penglibatan negeri-negeri atau wilayah lain.

Perjanjian Malaysia 1963 tidak hanya relevan pada rakyat Sabah dan Sarawak tapi juga kepada semua rakyat Malaysia. Ini kerana tanpa keterlibatan Sabah, Sarawak dan Malaya maka persekutuan Malaysia tidak terbentuk atau negara yang bernama Malaysia tidak akan wujud.

Oleh kerana itulah setiap warganegara Malaysia berhak menuntut perjanjian Malaysia 1963 atau MA63, supaya berjalan seperti yang telah dipersetujui oleh pemimpin-pemimpin terdahulu.

Tinggal lagi menurut admin ada dikalangan pihak yang tidak bertanggungjawab sengaja mempolitikkan perjanjian Malaysia untuk kepentingan parti mereka, seperti yang dilakukan parti Warisan.

Parti Warisan sedar jika mereka tidak mempertikai perjanjian Malaysia 1963 maka kewujudan mereka sebagai parti tempatan tidak akan pandang oleh rakyat Sabah khususnya. Sebab itulah walau kerajaan negeri Warisan telah terbukti gagal merealisasikan elemen dalam perjanjian 1963 tetapi mereka tetap mendendangkannya.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog di WordPress.com.

Atas ↑

%d bloggers like this: