Susulan Laporan Polis Dibuat Pegawai Khas Abdul Latiff Ke Rafizi

Susunan laporan polis yang dibuat terhadap Rafizi Ramli oleh pegawai tugas-tugas khas Abdul Latiff Ahmad pada 30 Ogos 2022. Abdul Latiff telah didatangi pegawai polis pagi tadi untuk diambil keterangan.

Pegawai Khas Abdul Latiff Buat Laporan Polis Terhadap Rafizi

Justeru itu Abdul Latif yang juga Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Menteri Tugas Tugas Khas menegaskan bahawa Rafizi Ramli adalah seorang pembohong dan pemfitnah dan mentohmah beliau serta keluarga.

Hanya semata-mata untuk kepentingan politik ini adalah satu perbuatan keji yang dikutuk Allah Subhanahu Wa Ta’ala seperti mana dalam surah al-baqarah ayat 191 yang berbunyi dan fitnah itu lebih kejam daripada pembunuhan.

Sekali lagi Abdul Latif menegaskan bahawa sebagai anggota kabinet beliau akan terus memberi kerjasama penuh kepada pihak berkuasa bagi membantu siasatan.

Perkara ini timbul setelah Rafizi Ramli mendedahkan penyelewengan yang berlaku dalam projek membina kapal perang LCS milik TLDM.

Dimana Rafizi Ramli mendakwa perempuan yang bernama Zainab sebagai pemilik syarikat kluster yang membekalkan peralatan LCS, adalah isteri kepada Abdul Latiff Ahmad. Namun telah berulang kali dinafikan namun Rafizi masih mempertahankan tuduhannya.

Isteri atau Isteri-Isteri Saya Tiada Nama Zainab, Latiff Ahmad Bidas Dakwaan Rafizi


Kenapa Jaujan Meroyan Minta 3 ADUN Melepaskan Kerusi DUN

Kenapa konok Adun Sulabayan, Jaujan Sambakong mendesak kiranya tiga Adun yang meninggalkan Warisan supaya melepaskan kerusi masing masing sebagai Adun. Mereka ialah Adun Kunak, Adun Kudat dan Adun Tanjung Kapor. Undang undang apa yang dipakai oleh Naib Presiden Warisan itu, undang rimba kah apa. Kalau ya pun terdesak sangat tapi jangan lah sampai nampak tidak…

Ada lagi Adun Warisan Keluar Parti Selepas 3 ADUN

Kawan share satu artikel pasal Warisan yang sedang menguburkan dirinya akibat tidak lagi yakin percaya pada perjuangan Presiden Warisan. Kemungkinan besar akan ada lagi Adun Warisan yang meninggalkan parti kerana menyokong kepimpinan GRS atau Ketua Menteri Sabah, Datuk Hajiji Noor, tidak mustahil. Itu laskar Warisan yang berkata macam macam pasal perjuangan, mereka tahu apa. Maksud…

3 ADUN Warisan Keluar Parti dan Sokong Kepimpinan Ketua Menteri Sabah, Hajiji Noor

Sebentar tadi tiga Adun dari parti Warisan mengumumkan keluar parti dan menyatakan sokongan mereka terhadap kepimpinan Ketua Menteri Sabah, Datuk Hajiji Noor yang juga Ketua Gabungan Rakyat Sabah (GRS) Adun berkenaan terdiri dari DUN Banggi Mohammad Mohamarin,DUN Tanjong Kapor Ben Chong dan DUN Kunak Norazlinah Arif. Sejujurnya mereka telah mengambil tindakan yang tepat dan wajar…

Tinggalkan komen

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: