Susulan Laporan Polis Dibuat Pegawai Khas Abdul Latiff Ke Rafizi

Susunan laporan polis yang dibuat terhadap Rafizi Ramli oleh pegawai tugas-tugas khas Abdul Latiff Ahmad pada 30 Ogos 2022. Abdul Latiff telah didatangi pegawai polis pagi tadi untuk diambil keterangan.

Pegawai Khas Abdul Latiff Buat Laporan Polis Terhadap Rafizi

Justeru itu Abdul Latif yang juga Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Menteri Tugas Tugas Khas menegaskan bahawa Rafizi Ramli adalah seorang pembohong dan pemfitnah dan mentohmah beliau serta keluarga.

Hanya semata-mata untuk kepentingan politik ini adalah satu perbuatan keji yang dikutuk Allah Subhanahu Wa Ta’ala seperti mana dalam surah al-baqarah ayat 191 yang berbunyi dan fitnah itu lebih kejam daripada pembunuhan.

Sekali lagi Abdul Latif menegaskan bahawa sebagai anggota kabinet beliau akan terus memberi kerjasama penuh kepada pihak berkuasa bagi membantu siasatan.

Perkara ini timbul setelah Rafizi Ramli mendedahkan penyelewengan yang berlaku dalam projek membina kapal perang LCS milik TLDM.

Dimana Rafizi Ramli mendakwa perempuan yang bernama Zainab sebagai pemilik syarikat kluster yang membekalkan peralatan LCS, adalah isteri kepada Abdul Latiff Ahmad. Namun telah berulang kali dinafikan namun Rafizi masih mempertahankan tuduhannya.

Isteri atau Isteri-Isteri Saya Tiada Nama Zainab, Latiff Ahmad Bidas Dakwaan Rafizi


“SLS” Juga Ada Di Sarawak Bertindak Membatalkan Perjanjian Malaysia 1963 Di Mahkamah

Semalam saya berdebat hingga lewat malam dengan penyokog Warisan daripada Papar. Ramai juga penyokong Warisan daripada Papar ya. Tapi saya tinggalkannya apa bila dia tidak percaya dengan kenyataan bahwa “SLS” juga wujud di Sarawak dan bertindak ke atas Perjanjian Malaysia 1963. Malah dia mencabar agar membuktikan kenyataan saya itu dalam tulisan. Terus saya nampak, ternyata…

Warisan Minta Puji, Hakikatnya Langkah SLS Dalam Pengetahuan Kerajaan GRS. Malu Sikit Oiii!

Penat kita menjawab pembohongan yang dijalankan oleh pembangkang Warisan. Sudah menjadi rutin mereka agaknya mencipta cerita kosong atau bohong kerna hanya dengan cara kotor ini dapat memanjangkan talian hayat mereka sebelum pilihan raya negeri akan datang. Memandangkan kerajaan GRS tidak melakukan kesilapan dan kesalahan besar dalam pentadbirannya hingga boleh dijadikan modal oleh pembangkang. Tidak semudah…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog di WordPress.com.

Atas ↑

%d bloggers like this: