Warisan Kuat Temberang, Siapa Ingin Bekerjasama Dengan Warisan?

Tidak habis-habis pemimpin Warisan ni menemberang walaupun telah ditolak oleh pengundi dan dikantoikan berkali-kali.

Terbaru ketua penerangan Warisan Awang Ahmad Sah Sahari berkata kononnya Warisan tidak melihat keperluan menandatangani memorandum persefahaman MoU bersama Gabungan Rakyat Sabah.

Sepertimana kenyataan Yong Teck Lee sebelum ini yang berpendapat MoU hanya bererti jika melibatkan Parti Warisan.

Sebenarnya kenyataan yang Yong Teck Lee itu hanyalah pendapat peribadinya yang tidak mewakili kerajaan. Yang Warisan ambil kisah sangat, kenapa. Adakah kritikan Warisan ini bertujuan supaya kerajaan GRS membuka pintu kerjasama seluas luasnya pada mereka?

Jangan terasa dan perasan sangat tidak ada pun yang ingin bekerjasama dengan Warisan, sebaliknya wakil-wakil rakyat Parti Warisan yang cerdik pandai bertindak sendiri meninggalkan parti mereka, kerana kini mereka tahu Warisan ini hanya pandai berjanji namun tidak berkemampuan menunaikan janji mereka, walaupun semasa dalam kuasa.

22 bulan menjadi Kerajaan Negeri Sabah, tapi tidak ada satu pun manifesto atau propaganda Parti Warisan yang berjaya di realisasikan yang hanya mampu dilakukan ialah meneruskan apa yang telah dirancang dan diusahakan oleh kerajaan sebelum mereka.

Sebab itulah rakyat Sabah tergelak, bila melihat Menteri atau pemimpin pemimpin Warisan hadir merasmikan prasarana yang disediakan oleh kerajaan yang diketuai oleh Musa Aman sebelum ini.

Pada pemimpin-pemimpin Warisan cukuplah menganggap rakyat Sabah ini bodoh hingga tidak tahu apa yang telah dilalui oleh Warisan. Semasa pilihanraya umum yang lalu Warisan beretorik dengan propaganda Sabah Ubah yang bermaksud Parti Warisan tidak akan bekerjasama dengan mana-mana parti daripada Semenanjung. Tetapi pada hakikatnya kerajaan negeri Warisan Sabah tidak terbentuk tanpa kerjasama dari parti Pakatan Harapan yang bertapak di Semenanjung.

Hari ini Warisan telah menyebarkan sayapnya ke Semenanjung itu bererti Warisan tidak lagi layak bercakap pasal perjanjian 1963 seperti pilihan raya umum yang lalu.

Warisan juga tidak menandatangani MoU di peringkat Semenanjung/Persekutuan tidak macam PH, namun dalam masa yang sama mengharapkan peruntukan kerajaan. Adakah juga ini bererti Warisan Semenanjung tidak akan bekerjasama dengan PKR, DAP dan Amanah?

Warisan kuat sangat perasaan, kenapa kah?

2 thoughts on “Warisan Kuat Temberang, Siapa Ingin Bekerjasama Dengan Warisan?

Add yours

 1. ASSALAMUALAIKUM, PEMBUKA KATA BUAT SAUDARA YG BERSEMANGAT LONTARKAN KATA2 BEBENTUK FITNAH UNTUK TUJUAN MEMECAH BELAHKAN SELURUH RAKYAT SABAH,

  SAUDARA.
  BLH SAYA TAHU APA MASAALA MU DGN PARTI WARISAN?
  SEPERTI YG SAUDARA KATAKAN SEBENTAR TADI BAHAWA WARISAN, PERNAH MEMRINTAH JADI KERAJAAN SELAMA 22 BLN.MEMANG TEPAT SEKALI,MUNGKIN SAUDARA PADA KETIKA TU SAKIT TERUK DAN KRETIKAL TDK SEDARKAN DIRI HINGGA LA KE HARI INI,SBB TU SAUDARA TDK TAHU WARISAN TLH LAKSANAKAN APA YG JANJIKAN PADA RAKYAT WALAUPUN SEBIDANG TANAH KERAJAAN WARISAN PADA KETIKA TU TLH MELULUSKAN PERMOHON2 TANAH KEPADA RAKYAT YG BERPULUH TAHUN MENDERITA TANPA TEMPAT TINGGAL TETAP KEBANYAKAN MENUMPANG TANAH REZAB KERAJAAN,

  MOHON MAAF SAYA TDK BERNIAT UNTUK MENGHASUT ATAU MEMFITNAH KEPADA SEMUA RAKYAT SABAH YG SAYA KASIHI,TAPI APA YG SAYA KATAKAN INI ADA LA KENYATAAN DAN KEBENARAN DAN PUNYA BUKTI BAHAWA MATALAMAT PARTI WARISAN BUKAN LA MCM YG D KATAKAN OLH SAUDARA YG BARU BANGUN DARI TDR SETELAH D TDR KAN AKIBAT COVID 20 BUKAN COVID 19, KESAN NYA LEBIH KUAT DAN MENYEBABKAN GANGGUAN MENTAL,HATI2 LA KEPADA SEMUA RAKYAT SABAH PASTIKAN PAKAI PELITUP HIDUNG/ MULUT UNTUK ELAK PENYAKIT COVID 19 MANAKALA PENYAKIT COVID 20 PASTIKAN SELAIN PAKAI PELITUP HIDUNG/ MULUT , PASTIKAN YG PERTAMA ” NIAT, YG KEDUA ” UCAPAN, YG KE TIGA PERLAKSANAAN,

  OLH YG DEMIKIAN SAYA SEBAGAI HAMBAH ” ALLAH SWT” YG KURANG SEMPORNA DLM KEADAAN SEDAR MEMBUAT KENYATAAN YG BERBENTUK PERKONGSIAN TAK LEBIH DARI ITU,HATI2 BILA NAK LONTARKAN UCAPAN MAHUPUN KATA2 ,SALAH CKP MALAIKAT AKAN MENCATIT NYA UNTUK D PERSEMBAHKAN KE HADARAT ” ALLAH SWT ‘ INGAT SAUDARA2KU CARI DAN PILIH LA PEMIMPIN YG BTL PUNYA KEIKHLASAN, UNTUK MEMIMPIN YG PUNYA JIWA KERAKYTAN,, BAK KATA PAPATAH PERIBAHASA ” TEKI TEKI PETMAINAN KATA SALAH TEKA ORANG TERTAWA,PILIH PEMIMPIN BIAR PADAH PADAH,SALAH PILIH SEMUA RAKYAT SABAH KAN KECEWA, MOHON MENCADANG,
  “BERSIH BERINTEGRITI MENUJU KE ARAH JIHAT PEMBANGUNAN EKONOMI RAKYAT ” WARISAN SABAH,”
  AHLI WARISAN BAHAGIAN P.184 LIBARAN,
  SEDIA BERDEBAT
  CARA SIHAT,

  Like

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog di WordPress.com.

Atas ↑

%d bloggers like this: