RM300 Ribu Setiap Ahli Parlimen, Termasuk Pembangkang – Bakul Makanan

Perdana Menteri Malaysia, Tan Sri Muhyiddin Yassin sudi menyalurkan peruntukan RM300 ribu pada semua ahli Parlimen untuk membekalkan bakul makanan di kawasan mereka.

Nampak tak bukan begini sikap kerajaan yang gagal seperti mana fitnah pembangkang. Kerajaan gagal pastinya jahat, tidak kasih apa lagi terhadap musuh. Tapi apa yang kita nampak adalah sebaliknya kan!

Di Sabah sebelum ini Ketua Menteri Sabah, Datuk Hajiji Noor telah menyalurkan peruntukan sebanyak RM100 ribu pada Adun Adun Pembangkang bagi mengurus kawasan mereka. Hal itu agak disambut baik oleh Christina Liew selaku pemimpin PKR Sabah. Tidak seperti wakil wakil rakyat Warisan, malah berdusta kononnya tidak pernah menerima peruntukan dari kerajaan. Apa punya spesis lah!

Kerajaan Negeri Salur 100K Pada Dun Pembangkang


RM300 Ribu Setiap Ahli Parlimen, Termasuk Pembangkang – Bakul Makanan

Setiap ahli parlimen akan menerima peruntukan RM300,000 setiap kawasan, sebagai tambahan untuk program Bantuan Bakul Makanan sedia ada bagi membantu menyediakan keperluan asas penting buat golongan memerlukan.

Bantuan itu akan diberikan kepada semua ahli parlimen, tidak mengira ahli parlimen kerajaan mahupun pembangkang, bagi memastikan pelaksanaan program berkenaan dapat disalurkan kepada golongan terjejas di semua kawasan.

Sebanyak RM10 juta juga diperuntukkan bagi tujuan melaksanakan Bantuan Bakul Makanan khusus untuk masyarakat Orang Asli.

Perkara dimaklumkan Perdana Menteri Muhyiddin Yassin semasa mengumumkan bantuan Pakej Perlindungan Rakyat dan Pemulihan Ekonomi (Pemulih) berjumlah RM150 bilion tadi, termasuk suntikan langsung fiskal sebanyak RM10 bilion.

“Baik ahli parlimen kerajaan atau pembangkang, semuanya mestilah memikul tanggungjawab bersama untuk membantu rakyat di kala ramai yang sedang menanggung kesusahan,” katanya.

Tinggalkan komen

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: