Hanya Anjing Kurap Menyahut Seruan Balik Sabah Undi Warisan

Hanya orang Sabah yang tiada maruah yang rela atau sanggup menyahut seruan pengerusi kekal Parti Warisan Sabah, Liew Vui Keong (VK Liew).

VK Liew merintih merayu supaya pengundi luar atau orang Sabah yang berada di luar Sabah balik mengundi pada 26 September ini dan mengundi Warisan lah tu.

Menurutnya jumlah mereka mencecah 3000 orang.

Itu pun kalau ada pilihan raya negeri Sabah. He!

Selepas tidak ada perubahan yang berlaku pada diri, keluarga dan negeri mereka tapi kalau sekali lagi mengundi Warisan. Nah dari mereka saja tapi nampak sangatlah tiada maruah. Seolah-olah tujuan mereka dilahirkan di muka bumi ini hanya untuk mengangkat martabat barisan penyangak.

Bukan mereka tidak tahu, parti atau kepimpinan mana yang belum pun sampai sepenggal menjadi kerajaan tapi sudah ada dikalangan wakil rakyat dan jentera parti yang di dakwa di Mahkamah kerana rasuah yang melibatkan wang rakyat. Begitu juga dengan wakil wakil rakyat Warisan yang sebelum ini kosong hari ini tayar kereta pun mesti yang berjenama mahal, pakaian anak dan isteri mereka jangan ceritalah, kalah anak Sultan. Walhal diluar sana ada ramai penyokong Warisan yang hidup segan tapi tak mahu.

Orang Sabah miskin yang mengundi Warisan pada pilihan raya yang lepas dan hari ini terus menyokong Warisan kurang itu memacakkan bendera Warisan di rumah mereka. Nampak sangat kemiskinan dan kehinaan yang mereka alami selama ini adalah kerana faktor diri mereka yang bodoh tidak ada maruah, tidak ada harga diri dan dayus.

Lagi bermaruah dan berharga sekumpulan anjing kurap. Anjing kurap walaupun hari-hari kau berikan dia makanan tapi kalau setiap kali dia makan kau ketuk kepalanya, pasti satu hari dia akan melarikan diri. Berbeza dengan golongan masyarakat yang admin maksudkan diatas, tidak dijaga tidak diberi makan tidak diberikan kemudahan malah dihina. Tapi terus menyokong Parti Warisan. Potong lancau lah kata anak jati Kampung Bokara.

Lebih mulia si anjing kurap dari si manusia manusia di atas. Sudahlah miskin tidak ada maruah lagi. Sedih!

Justeru itulah admin berkeyakin majoriti orang Sabah tidak akan sanggup menjadi anjing kurap parti Warisan. Kecuali macai lima sen Warisan yang kita tahu siang malam tidak henti melalak macam gerombolan anjing kurap. Menafikan kebenaran dan menyembunyikan salah laku yang dilakukan oleh kepimpinan Warisan.

1 komen

Tinggalkan komen

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: