Bersatu Sabah Siaga Menghadapi PRN Tanding 45 Kerusi

PPBM Sabah telah bersiaga sepenuhnya dalam menghadapi pilihan raya umum negeri berikutan pembubaran Dewan Undangan Negeri Sabah.

Justeru itu Ketua Pimpinan Bersatu Sabah Datu Hajiji Noor akan mengadakan mesyuarat pada minggu depan bagi memperhalusi persiapan jentera pilihanraya di setiap DUN di negeri ini.

Menurut beliau Bersatu Sabah telah mengenal pasti 45 kawasan DUN yang akan ditandingi oleh calon calon Bersatu. Calon akan terdiri daripada mereka yang berwibawa mempunyai credibility, capability dan winnable bagi memenangi setiap kerusi yang ditandingi.

Walaubagaimanapun Bersatu Sabah sentiasa terbuka atau bersedia berbincang dengan mana-mana parti dalam komponen Perikatan Nasional seperti BN bagi menghadapi PRN Sabah demi mengumpul kekuatan dan untuk memastikan kemenangan dalam pilihan raya yang akan datang.

Sudah tentulah Bersatu Sabah akan menawarkan manifesto dan halatuju yang terbaik untuk rakyat Sabah antaranya fokus kepada membangun semula ekonomi Negeri setelah dilanda krisis dan pandemik Covid 19. Selain itu yang juga menjadi keutamaan Bersatu Sabah akan terus memastikan hak-hak, kepentingan rakyat dan negeri Sabah terus dipertahankan.

Bersatu Sabah akan menjadi alternatif terbaik dan diterima oleh sebilangan besar rakyat Sabah untuk menerajui kerajaan negeri.

Manifesto akan dilancarkan sebelum tarikh penamaan calon.

One thought on “Bersatu Sabah Siaga Menghadapi PRN Tanding 45 Kerusi

Add yours

 1. Manner leh….waat senyap2 ajer buat bubar Dun antara Sapi Bedaal dang TYT….!! 😠

  TYT kena panggil pihak Pembangkang ie. Latok Musa sekali, dengar dua-dua pihak, baru keh buat keputusan…. nangnaak lantik Latok Musa sebagai Kerajaan baru/ atau pong kena buwaat PRN yg baru ker ( bubar Dun)….baru adil,bersih dang Demokratik….!!! πŸ˜‰

  TYT kena panggil semuler….Sapee Bedaal dang Latok Musa ke Istana_ baru Rakayat/ Duniya tak raser cemas dang tertanya-tanya….😠😠
  Kalo taak….Latok Musa boleh bawa kes ini ke-Mahkamah dang tuntut keadilan dang ganti-rugi RM 2,000,000,000_ amacaan….!!?? πŸ”¨πŸ”¨πŸŠπŸ˜‚πŸ˜―
  @ Sri Bentayan, Empayar Muwo_Johor….🚒😯

  Like

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog di WordPress.com.

Atas ↑

%d bloggers like this: