Bung Mokhtar Pemimpin UMNO Cakap Tidak Serupa Bikin πŸ‘Ž

Sebelum ini Bung Mokhtar Radin ada membuat kenyataan yang cukup tegas dan di sukai oleh masyarakat Sabah.

Mungkin kerana selama itu terseksa dibawah pemerintahan Warisan, jadi bila mendengar kenyataan positif seperti itu masyarakat merasa lega kerna tidak lagi diheret ke gelanggang politik.

Kenyataan itu berbunyi, lebih kurang begini bahawa semua pihak terutamanya pemimpin diminta berhenti bermain politik selepas Gabungan Rakyat Sabah (GRS) membentuk KERAJAAN negeri berikutan kemenangan pada pilihan raya negeri 2020.

Pengerusi Barisan Nasional (BN) Sabah, Datuk Seri Bung Moktar Radin berkata, sekarang adalah masa untuk menumpukan usaha menyelesaikan masalah rakyat dan negeri.

Katanya, GRS komited untuk menyegerakan usaha memulihkan Sabah dan memberi perhatian kepada agenda membantu rakyat selepas berjaya mengambil alih kerajaan daripada Parti Warisan Sabah (WARISAN).

Ini juga menunjukkan sememangnya GRS diakui oleh BN dan Warisan. Tapi baru baru ini Warisan mempersoal kewujudan kerajaan GRS itu sendiri. Hahaha!

UMNO Sabah pula melalui Bung Mokhtar menarik sokongan atas alasan kerajaan GRS telah melanggar perjanjian bila Ketua Menteri Datuk Hajiji telah melucutkan jawatan Salleh Said.

Macam mana juga Salleh Said dan Ghazali Ansing tidak dipecat dari jawatan GLC sedangkan mereka yang diketuai Bung Mokhtar telah kantoi cuba merampas jawatan Ketua Menteri daripada Datuk Hajiji Noor atau kerajaan negeri Sabah.

Itu saya cakap ini Bung Mokhtar spesies pemimpin cakap tidak serupa bikin dan jenis mementingkan diri. Dan yang paling negatif tidak reti diuntung, partinya tumbang habis pada pilihan raya umum 2018 tapi boleh menjadi kerajaan sehingga hari ini.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog di WordPress.com.

Atas ↑

%d bloggers like this: