Apa Fungsi Kementerian Pelajaran Negeri Sabah, Era Warisan?

Oleh kerana jentera Warisan dok galak membohong kononnya lebih baik Sabah memerintah sendiri supaya keperluan kerajaan negeri seperti pendidikan dan sebagainya dapat dibuat tanpa menunggu bantuan dari Federal.

Dan itu kononnya hal yang memalukan sebab menunggu bantuan pusat. Iya kah begitu!

Walaupun telah berulang kali dijelaskan bahawa apa yang dicanang balik oleh pemimpin dan jentera Warisan berkenaan telah pun terbukti gagal. Tapi tetap juga tidak segan segan membohong. šŸ˜‚

Nah kalau begitu pergi tanya tahap kemajuan Kementerian yang diwujudkan oleh kerajaan Warisan di peringat negeri Sabah. Seperti contoh Kementerian Pelajaran Sabah. Apa yang telah dicapai dan tanya juga bantuan tunai era kerajaan Warisan yang gagal diserahkan pada rakyat Sabah.

Artikel dibawah ada kaitannya dengan persoalan ini yang mengungkit janji janji Warisan dan fungsi agensi yang diwujudkan oleh kerajaan Warisan.

Antara contohnya ialah Kementerian Pelajaran Sabah, apa kemajuan yang telah memanfaatkan rakyat Sabah? Supaya selepas ini jangan lagi ada yang percaya pada propaganda Warisan yang tidak pandai malu itu.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog di WordPress.com.

Atas ↑

%d bloggers like this: