Najib dan Azalina Syor Undang² Lompat Parti? Cermin Dulu Muka Tu

Ada kebenarannya pun, bagaimana sekiranya undang undang lompat parti yang di syorkan oleh Najib dan Azalina diperkenalkan. Tapi pada satu keadaan parti yang menjadi tiket, menukar agenda berjuangan iaitu bekerjasama dengan pihak yang menentang perlembagaan atau sebagainya. Adakah pada ketika itu tetap saja ahli ahli yang berhormat terus setia?

Jangan buat kerja bodohlah Azalina atau Najib Razak. Kamu minta semua orang setia pada parti UMNO sedangkan ada sebagai kepala parti tegar melakukan kejahatan hingga merugikan rakyat dan negara, dalam masa yang sama hanya orang seperti Jho Low yang kaya raya. Adakah dalam keadaan ini pun tetap saja ahli ahli yang berhormat terus setia kepada parti?

Najib Najib sedarlah kamu tampaknya kamu ni sudah menyimpang, jadi alang alang lebih baik kamu ikut ajaran PYMT macam sesuai pula. Alahai!

Benar dakwaan kawan bahawa UMNO aka kluster Mahkamah sudah kena batang hidung baru ada akal atau baru pandai berlagak orang yang budiman, walhal Pablo Escobar pun tabik spring.

Apa cerita pada tahun 1994, beberapa Adun PAS melompat parti atau bekerjasama dengan UMNO untuk membentuk kerajaan. Begitu juga pada tahun 2009 Adun PBS keluar dan bekerjasama dengan UMNO hingga BN balik menjadi kerajaan.

Jadi tolong jangan hipokrit manusia manusia fasiq dan munafik. Kalau kamu buat dibolehkan tapi bila giliran orang lain tidak boleh pula ya. Apa jenis demokrasi yang kamu amalkan ni.

1 komen

  1. Hallo kawan…pesan pada Abg Hajiji serta Abg Masidi Manjung…apa apa pun kekal saja sebagai ahli politik PNPPBM🌺….sebab anna akan counter back jikalau pihak UMNO toksikberacun tuuhhhh…mahu sindir atau ugut ‘mereka yg BN UMNO sebelum ini dgn pelbagai propa provok jelik jelik…lagipun anna mahu telan habis semua kerusi UMNO agar mereka itu semua sedar…tingkah laku kamu selama ini pun tidak menolong rakyat utk hidup dgn baik lagi…sebaliknya hanya sekadar guna platform politik hanya utk ‘besarkan diri berharta mewah anak bini dan dapat gelaran pangkat Datuk..Tan Sri apa bagai..tak payah bebel lebih…2 kali jugak Krjn🇲🇾 berulang ulang semula selamatkan negeri sabah serta keseluruhan rakyat sabah sendiri…dgn anna tak perlu lagak lebih…’fail fail semua anna yg pegang…ON tak On aja..tapi mana yg terkantoi skrg itu salah silap sendiri…senang kata…tak perlu terus terusan menipu rakyat kebanyakan serta asyik saja mau di salahkan Krjn 🇲🇾 di semenanjung…semua rahsia dah aku tahu😃…jadi molek molek dehhh… terima kasih kawan…🇲🇾💖😃

    AnnaAriff1972🌺🇲🇾💖🎀😃😇

    Liked by 1 person

Tinggalkan komen

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.