Ismail Sabri Perdana Menteri Ke 9

Nampaknya kluster Mahkamah bakal kecewa sebab rancangan untuk membentuk jajaran baru bersama PKR dan DAP tidak menjadi kenyataan atau gagal.

Dengan itu juga usaha meloloskan diri dari sabitan bersalah di Mahkamah akan menuju jalan buntu. Memandangkan syarat yang diberikan oleh Perikatan Nasional iaitu tidak melantik mana mana kluster Mahkamah sebagai barisan Kabinet. Dalam erti kata lain jauhkan pentadbiran kerajaan atau Perdana Menteri dari kluster Mahkamah kalau ingin di angkat sebagai Perdana Menteri.

Pada hakikatnya Perikatan Nasional lah yang menamakan Ismail Sabri sebagai calon Perdana Menteri menggantikan Muhyiddin Yassin.

Sebentar tadi telah disahkan bahwa Ismail Sabri telah mendapat perkenan Agong untuk dinobatkan sebagai Perdana Menteri Malaysia yang ke 9.

Pelantikan resmi akan dijalankan pada hari esok jam 2.30 petang.

Untuk nota PM Ismail Sabri adalah Naib Presiden UMNO yang tidak sehaluan dengan Presiden UMNO atau kluster Mahkamah dan kuncu kuncunya. Jadi kalau ada kuncu kuncu kluster Mahkamah yang berlagak hingga PM Ismail tidak boleh dikritik, nah kamu tertawakan mereka, kalau tidak mampu meludah lah ke kiri seolah olah anda baru mengalami mimpi yang buruk. Hahaha!

Tinggalkan komen

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: