Anwar Rayu Supaya Semua Pihak Bersatu, Siapa Yang Sanggup Dengar? No!

Kamu tengoklah betapa hipokratnya Pakatan Harapan dan kluster mahkamah walhal merekalah yang menyebabkan Kerajaan Perikatan Nasional jatuh. Bila mana Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin mengambil keputusan meletakkan jawatan selepas mendapat tekanan daripada mereka. Antara tekanan yang diberikan ialah melepaskan Presiden UMNO Zahid Hamidi dan Najib dari tuduhan rasuah mereka di Mahkamah.

Di sebalik mereka sudah tentulah Anwar betul tak, sebab bukankah idea jajaran baru datang dari Anwar dan Zahid? mana mungkin idea yang menunggak arus boleh direalisasikan tanpa terlebih dahulu merobohkan tembok yang menjadi penghalang.

Hari ini Anwar Ibrahim bercakap bagi pihaknya dan pihak pengkhianat, merayu seperti mana nasihat Yang di-Pertuan Agong agar ketua-ketua parti bersepakat menghentikan politik lama dan menggagas perkara baru bagi menghadapi Covid-19 begitu kata Anwar Ibrahim.

Anwar berkata demikian selepas Ketua Ketua parti dipanggil menghadap oleh Yang Dipertuan Agong.

Kamu carilah masyarakat dungu yang sanggup mendengar seruan retorik seperti itu, sedangkan mereka tahu Anwar Ibrahim dan kluster mahkamah lah yang menyebabkan kerajaan ini jatuh dan masyarakat tidak keruan. Bukan mereka tidak tahu masyarakat pada waktu itu juga berhadapan dengan ancaman penyakit covid-19.

Mereka buat boleh tapi bila orang lain buat tidak boleh pula . Malah pandai pula mereka berlagak budiman ya. Hemmm!

Tinggalkan komen

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: