Bayangkan Andai Muslihat Jahat Warisan Tawau Menjadi Kenyataan

Bayangkan andai muslihat jahat mangkuk Warisan Tawau yang ingin mengadakan Sembahyang beramai ramai di tengah bandar pada April 2021, menjadi kenyataan. Apa jadi pada rakyat Sabah?

Silap haribulan kita pula yang mengalami nasib  sama seperti rakyat Indonesia yang sehingga kini telah mencatatkan 70 ribu kematian.

Entah entah juga, kita seperti rakyat India terkorban akibat penularan Covid-19 selepas mengadakan ritual agama di Sungai Gangga.

Idea provokasi itu timbul selepas protes mereka terhadap perlaksanaan PKPD di satu perkampungan di pandang sepi oleh pemerintah. Malah mendapat kritikan pedas dari masyarakat dan penyokong kerajaan.

Kalau kita ikuti perkembangan Covid-19 di negara jiran Indonesia kita akan dapati begitu ramai rakyatnya yang tidak mematuhi SOP hingga ada yang bergaduh dengan anggota keselamatan. Ironinya bila keadaan pendemik Covid-19 tidak lagi terkawal boleh pula mereka menyalahkan pemerintah Indonesia.

Lucunya perangai degil seperti itu juga ada di negeri ini, mereka ialah penyokong Warisan berkenaan. He! betul tak?

Bayangkan bukan hanya sanggup menunjuk perasaan ketika PKPD tapi terfikir menggunakan agama sebagai alat provokasi mereka.

Nasib baiklah tidak menjadi kenyataan. Kalau tidak, tidak pasal pasal kita berduka.

Klik link dibawah dan baca sampai habis supaya tidak beranggapan artikel ini bersifat propaganda semata-mata.

Ini bukan propaganda ini adalah gambaran penyokong Warisan yang tidak ada rasa tanggungjawab pada nasib rakyat dan negeri ini.

Macai Warisan Tawau nak pula buat solat hajat beramai ramai di Bandar Tawau. Semakin hari semakin tidak sedar diri. Hahahah. Biarkan mereka, mereka nak sangat mempolitikkan PKP kan. Tidak habis satu, satu lagi yang datang. Sebelum ini turun menunjuk perasaan melalui plycard dan turun di jalanan, sekarang mahu pula menganjurkan majlis beramai ramai yang mampu […]

Macai Warisan Tawau Nak Buat Solat Beramai Ramai Di Bandar Tawau. Silakan!

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog di WordPress.com.

Atas ↑

%d bloggers like this: