Bantuan Kilat Mangsa Kebakaran Kampung Titingan, Tawau

YB Kolonel Kehormat(PA) Datuk Haji Nizam DSP Abu Bakar Titingan(ADUN N68 Apas/Pembantu Menteri Kewangan Sabah) hari ini,20 Julai 2021 bermula 9.30 pagi telah hadir di Balairaya Kg Titingan. Ini merupakan penempatan sementara yang disediakan selepas berlakunya kebakaran pada pagi semalam 19 Julai 2021.

Kebakaran tersebut melibatkan Kg Titingan Blok 10,11 dan 9,56 buah rumah dan 363 mangsa secara keseluruhan. YB Datuk yang hadir telah memberikan arahan agar bantuan susu kanak kanak serta lampin pakai buang disalurkan oleh pihak pejabat UPPM apas.

Bantuan wang tunai sumbangan peribadi dari YB Datuk telah diberikan kepada semua ketua keluarga yang terlibat.YBHG Datuk Tahir Picho(Rastamas) serta isteri juga turut hadir memberikan sumbangan berupa wang tunai serta bekalan ayam dan beras.

Suasana sememangnya sangat memilukan dimana musibah menimpa tepat sehari sebelum hari raya aidiladha,semoga semua mangsa diberikan ketabahan dalam menghadapi ini semua.

Adalah difahamkan pihak MPT sedang berusaha mencari dewan yang lebih besar untuk penempatan sementara mangsa kerana balai raya Kg Titingan sememangnya sempit untuk semua mangsa.

InsyaAllah semoga ramai pihak kerajaan mahupun NGO akan datang menghulurkan apapun keperluan.YB Datuk juga dibawa melawat tapak kejadian kebakaran dan diberikan taklimat oleh pegawai Bomba.
Turut hadir sama Tuan Arnold Joibi(Presiden MPT),Tuan M Azrian Syah Ali(PPM Apas),Tuan Haji Mahamud Sakti(Ketua Anak Negeri),Tuan Mehdi Mohidin(CDO Apas),Tuan Yusree(AJK BERSATU Tawau)Tuan Ramlee(AJK BERSATU Tawau),Tuan Tony Tahah(AJK BERSATU Tawau),Tuan Zulkifli(AJK BERSATU Tawau), serta beberapa pemimpin setempat lain.

#UnitMediaNABT #BERSATUBahagianTawau #PembantuMenteriKewanganSabah #UPPMApas #MelawatMangsaKebakaranKgTitingan #BantuanSegera

Follow Insta rasmi di : @nizamabubakartitingan
Like dan Follow FB rasmi di : Nizam Abu Bakar Titingan

PARTI PRIBUMI BERSATU MALAYSIA Bahagian Tawau 2021

Kredit Page Nizam Abu Bakar Titingan

Tinggalkan komen

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: