Tajuddin Di Pecat Dari Pengarah Pilihan Raya UMNO

Apa setakat pecat jawatan. Alang alang pecat keahlian UMNO Tajuddin lah, baru namanya kuasa seorang Presiden yang boleh melakukan apa saja.

Tak kan tidak berani. Sedangkan membawa UMNO keluar dari Perikatan Nasional dan berkerjasama dengan Pakatan Harapan yang menjadi musuh tradisi UMNO pun dilakukan. Walaupun di cerha dengan pelbagai tohmahan yang berjaya mengurangkan kredibilitinya sekaligus UMNO sebagai wadah orang Melayu. Namun apa Zahid peduli lantak ahli makan hati sendirilah lah. He!

Ada yang mencerca maruah Zahid kerana tersangka rasuah tapi masih memegang jawatan Presiden UMNO. Soalnya sekarang apa bezanya dengan Ahli UMNO. Tidak ada beza pun sama meludah ke langit dan terbangsat.


Selepas dikritik, Zahid pecat Tajuddin sebagai pengarah pilihan raya UMNO

15 minit lalu

Datuk Seri Tajuddin Abdul Rahman dipecat sebagai pengarah pilihan raya UMNO hari ini.

Presiden UMNO, Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi mengumumkan pemecatan Datuk Seri Tajuddin Abdul Rahman sebagai pengarah pilihan raya parti tersebut hari ini, ia selepas beberapa hari kritikannya semasa Mesyuarat Majlis Tertinggi pada Rabu minggu lepas.

Pengumuman pemecatan tersebut dibuat menerusi satu kenyataan media oleh Zahid dan kekosongan tersebut akan diganti Timbalan Presiden UMNO, Datuk Seri Mohamad Hasan yang berkuatkuasa serta-merta.

“Timbalan Presiden UMNO, YB Dato’ Seri Utama Haji Mohamad Hasan yang kini menjalankan tugas sebagai Pengerusi War Room Barisan Nasional dan UMNO dengan ini saya amanahkan sebagai Pengarah Pilihan Raya UMNO Malaysia berkuatkuasa serta merta.

“Penstrukturan semula Jabatan Pilihan Raya UMNO ini bagi memperkukuhkan organisasi di setiap peringkat parti dan akar umbi,” kata kenyataan itu.

Tinggalkan komen

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: