Junz Wong Semakin Tolol Tidak Mengikuti Perkembangan Semasa

Adun Tanjung Aru ni semakin hari semakin bodoh. Bodoh yang tidak boleh lagi diajak untuk berbincang.

Kamu ajar si Junz Wong tu supaya jangan kuat membohong itu bodoh namanya.

Terbaru pemimpin bintang tiga ni mendakwa kononnya kerajaan GRS telah menarik balik peruntukan yang disalurkan ke ADUN ADUN Warisan.

Persoalannya. Peruntukan apa yang dimaksudkan tu dan dari siapa, dari kerajaan GRS?

Oleh kerana itu kalau menurut retorik si Junz Wong mereka selaku wakil rakyat Warisan tidak lagi dapat memberikan bantuan? kenapa gaji bulanan tidak digunakan untuk membantu pengundi di tempat mereka. Mana tanggungjawab seorang wakil rakyat Warisan?

Kalau peruntukan bakul makanan yang dimaksudkan nah jangan dia buat buat bodoh. Bukan kah Kerajaan Negeri atau Ketua Menteri Sabah telah mengumumkan bahawa peruntukan bakul makanan akan disalurkan langsung ke agensi kerajaan, seperti Jabatan Kebajikan Masyarakat, Majlis Daerah sebagainya untuk mengelola dan mengagihkan bakul makanan kepada penduduk yang terbabit.

Cuba tanya Presiden Warisan, Shafie tu dia punya pengundi di Dun Senallang dan Parlimen Semporna ada menerima bakul makanan dari kerajaan GRS kah? kalau berdasarkan gambar diatas jelas ada. Hahahaha

Dilaporkan sehingga 12hb Jun 2021 kerajaan negeri telah mengagihkan sebanyak 351,493 bakul makanan kepada penduduk yang terbabit dengan PKP di seluruh negeri Sabah.

Kamu mahu buat lagi dengan  peruntukan tu wahai wakil wakil rakyat Warisan mau disimpan dalam poket lagi kah. Seperti yang dilakukan oleh seorang Menteri dari Warisan sebelum ini kantoi menipu atau mencuri wang rakyat.

Wakil Wakil Rakyat GRS sibuk membuat potongan gaji untuk membantu rakyat Sabah yang terjejas akibat Covid-19, Wakil Rakyat Warisan pula sibuk mencari peruntukan kerajaan. Alahai!

Sibuk menimbulkan persoalan yang tidak wujud. Sekarang giliran kami pula, sewaktu Warisan menjadi kerajaan negeri Sabah berapa peruntukan yang telah disalurkan pada Adun Adun Pembangkang?

Terjun laut lagi baguslah daripada hari hari bersikap hipokrit, kamu wakil wakil rakyat pembangkang.

Tinggalkan komen

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: