Sarifuddin Hata Buat Cadangan Bodoh, Cakap Tidak Serupa Bikin

Wakil Rakyat Merotai Sarifuddin Hata mendesak kerajaan agar kononnya pengundi atau penduduk di kawasan yang diistiharkan PKP diberikan imbuhan sebanyak seribu ringgit seorang. Alahai!

Bukankah itu namanya kerja bodoh. Jadi apa kau punya kerja, makan gaji buta? Ambil gajimu tu berikan pada mereka. Cakap tidak serupa bikin betullah.

Cakap biar betul Sarifuddin dulu semasa kamu menjadi kerajaan banyak janji pilihan raya yang kamu tidak tunaikan, termasuklah membina semula rumah yang terbakar di DUN yang menjadi kubu kuat Warisan. Kenapa kamu tidak bina walaupun pada ketika itu kerajaan negeri tidak ada masalah kewangan, kerana wang yang ada tidak digunakan untuk mengurus Covid-19?

Sekarang bila kamu tidak lagi berkuasa baru kamu pandai-pandai mengeluarkan cadangan yang tidak masuk akal. Sedangkan kamu tahu kerajaan terpaksa bergelut dengan perbelanjaan bagi mengawal penularan covid-19. Dalam masa yang sama meneruskan kerja kerja pembangunan.

Membuat pembelian viksin contohnya. Begitu juga dengan bantuan makanan kepada penduduk yang terlibat. Jangan lupa elaun tambahan kepada petugas barisan hadapan, itu semua memerlukan dana yang banyak.

Begitu juga dengan bantuan Covid-19 Sabah, era kerajaan Warisan, ramai yang mengeluh tidak menerima bantuan tunai.

Baca link ini. Bantuan Sabah One-off RM300 Ada Unsur Penyelewengan

Betul-betul mangkuk lah, dia ambil kesempatan pula daripada kesusahan kerajaan dan rakyat. Walhal semasa menjadi kerajaan, mereka adalah kerajaan negeri yang gagal menjaga kebajikan rakyat Sabah.

Betul-betul ini orang bukan orang politik tapi picisan yang dikutip oleh Presiden Warisan sebagai wakil Rakyat.

1 komen

  1. Orang bodoh macam dia ni memang patut pi mampus saja lah. Bodoh tiada kesudahan. Menjilat bontot si Shafie bebal sja yg dia tahu!!!

    Liked by 1 person

Tinggalkan komen

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: