Dakwa Adun Warisan Ditawar Berjuta Untuk Tinggalkan Parti Adalah Dusta

Ternyata Kenyataan sebelum ini dari beberapa wakil rakyat Parti Warisan yang mendakwa mereka telah didatangi atau dihubungi oleh ejen-ejen yang menawarkan sejumlah wang agar mereka meninggalkan Warisan dan menyertai Perikatan Nasional adalah pendustaan semata-mata. Propaganda murahan, minta puji!

Dakwaan seumpama itu dibuat oleh antaranya wakil rakyat daripada Sepanggar Aziz Jamman, Kota Belud Munirah, Sindumin Yusof Yacob dan beberapa lagi wakil rakyat Warisan dari pantai timur Sabah.

Dan kita tahu ada dua wakil rakyat daripada DAP yang juga mendakwa telah ditawarkan supaya meninggalkan parti mereka.

Paling sandi jumlah wang yang ditawarkan pada mereka cukup besar ada yang mencecah sehingga RM50 juta.

Betul betul miskin propaganda padan pun hayat parti Warisan ni tidak sampai setengah penggal. Terlalu banyak auta. Hahaha!

Ikuti links dibawah yang menuntut agar mereka membuat laporan Polis.

Siapa Ejen yang dimaksudkan oleh Aziz

Armada cabar Yusof buktikan dakwaan dan lapor Polis

Sekarang apa cerita bersumberkan kenyataan media SPRM Sabah, S Karunanithi.

Jelas menyatakan bahawa SPRM telah menghubungi beberapa Adun terlibat dan hasil interaksi. Adun yang terlibat enggan membuat laporan rasmi kepada SPRM dengan alasan tiada sebarang transaksi rasuah yang berlaku ketika ini.

Bagaimanapun SPRM Sabah akan terus menjalankan siasatan dan bersedia menerima aduan serta maklumat berkaitan daripada mana-mana pihak yang terlibat.

Ini juga bermaksud dakwaan terbaru bahawa kononnya Adun yang menyertai kumpulan Tan Sri Musa Aman untuk menegur Kerajaan telah menerima berjuta ringgit adalah juga pendustaan.

Di mana mahu letak muka oh!

4 comments

  1. Tak habis lagi membebel pasal DUN Sabah dibubar….?????

    Nak buat macam mana. Awak duduk di dunia ketiga. Inilah politik 3rd World, demokrasi jadi mainan orang politik untuk kaya dan berpengaruh.

    Di Parlimen negara-negara 1st World & 2nd World, MPnya semua manusia. Hanya Parlimen 3rd World, terutama Malaysia, Parlimennya dipenuhi dengan katak – Ada katak bentong, katak puru, katak hijau, katak daun dll.

    Kalau sesiapa tak puas hati, ketika mengundi nanti, jangan lupa tulis kat kertas undi anda: “Fuck you, katak! Menyusahkan kami pengundi sahaja!”

    This is the right thing to do. Ajar katak-katak ni, jangan sesuka hati melompat.

    Tak guna tulis open letter, nobody care about your opinion. Keep it to yourself. Saya tak baca pun.

    Like

Tinggalkan komen

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: