Kalau Pun Tok Mat Gian Menipu Tapi Jangan Pula Ingat Orang Biasa Bodoh

Nah tuan munafiknya pemimpin Melayu Islam UMNO ni, boleh lagi perbualannya dengan wartawan Asia Times dinafikan begitu saja, seolah-olah rakyat Malaysia lemah pemahaman.

Kalau pun benar Melayu UMNO lemah pemahaman sebab itu sanggup bodoh untuk mereka, bagaimana pula dengan Wartawan Asia Times yang fasih berbahasa Inggeris itu? Dia pun bodoh macam laskar UMNO kah? 😂

Agak agak lah juga bha Tok Mat kalau pun terpaksa membohong setelah tidak langsung kantoi mengaku Najib Razak adalah banduan 1MDB yang wajib menjalani hukuman penjara. Tapi jangan pula sampai nampak kau tu pemimpin UMNO yang bacul dan kaki pembohong.

Malulah sikit pada Tajuddin yang berani mendedahkan konspirasi jahat, Najib, dia dan Tok Mat sendiri untuk menjatuhkan Zahid Hamidi dari jawatan Presiden UMNO. Walaupun Tok Mat juga yang menggagalkan konspirasi itu apa bila kalah geretak kepada setiausaha politik Zahid Hamidi.

Terang-terang bha dalam rakaman itu Tok Mat menyatakan Najib sepatutnya menjalani hukuman penjara sebelum membuat permohonan maaf pada yang di-Pertuan Agong agar dibebaskan.

Tok Mat dalam penafiannya berkeras supaya isi perbualan mereka dilihat dari konteks keseluruhan bukannya sekerat hingga menunjukkan Najib benar benar bersalah. Nah baculnya juga orang ni.

Kalau pun Tok Mat minta kenyataannya itu dilihat dari konteks keseluruhannya, lalu siapa lagi pemimpin UMNO atau siapa lagi rakyat Malaysia yang telah didapati bersalah mencuri wang rakyat di Mahkamah selain Najib yang boleh dikaitkan?

Zahid Hamidi belum lagi dijatuhkan hukuman bersalah, hanya diminta membela diri, walaupun itu telah mengesahkan Zahid Hamidi bersalah dalam skandal Yayasan Akal Budi.

Cuba kamu dengar balik perbualan mereka, apa yang dikatakan oleh Tok Mat dan apa pula yang diyakan oleh wartawan berkenaan.

Kalau belum yakin baca lagi link dibawah, siapa yang dimaksudkan oleh Tok Mat.

Tinggalkan komen

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: