Sepatutnya Najib Dipenjara – Timbalan Presiden UMNO, Tok Mat (Bukti)

Tok Mat Puak Konspirasi

Baru baru ini semasa Timbalan Presiden UMNO, Tok Mat di temuramah oleh Wartawan Asia Times. Tok Mat berpendapat sepatutnya Najib Razak menjalani hukuman di penjara.

Timbalan Presiden UMNO, Mohamad Hassan atau Tok Mat menyatakan sepatutnya Najib Razak yang sedang berhadapan dengan perbicaraan di Mahkamah berhubung skandal SRC dan 1MDB menjalani hukuman penjara. Ini kerana Najib memang bersalah dan UMNO turut menanggung beban akibat skandal yang dilakukannya.

Dah Najib tidak akan mampu menafikan tuduhan yang dihadapinya dan menyembunyikannya dari pengetahuan rakyat yang mendapat maklumat dari pelbagai sumber di media sosial.

Dalam perbicaraan skandal SRC, Najib telah pun didapati bersalah di Mahkamah Tinggi dan telah pun dijatuhkan hukuman penjara 12 tahun dan denda RM210 juta.

Walau bagaimana Najib telah mengemukan rayuan pada Mahkamah Rayuan namun gagal itu bererti hukuman ditanggungnya kekal.

Sekali lagi Najib mengemukan rayuan ke Mahkamah Persekutuan tapi kali ini bukan pasal kes yang dibicarakan iaitu hujah bukti berkaitan SRC tapi lebih kepada mempersoalkan keberadaan hakim Nazlan yang menjatuhkan hukuman semasa di Mahkamah Tinggi sebelum ini.

Dalam erti kata lain perbicaraan skandal SRC telah berakhir dan pelakunya dapati bersalah, sedangkan rayuan kali ini semata-mata untuk mempersoalkan keberadaan hakim Nazlan, sebab itu Najib cuba mengguna pakai peguam di raja United Kingdom hanya semata untuk mempersoal kedudukan Nazlan sebagai hakim.

Mereka mendakwa Nazlan telah menerima sejumlah wang dari pihak tertentu atau Jho Low yang ada kaitannya dengan 1MDB. Tapi kenapa Najib tidak dibela sebaliknya dijatuhkan hukuman bersalah?

Waktu itu Nazlan adalah Ahli Lembaga Mybank belum menjadi hakim Mahkamah Tinggi. Dan para panel Hakim yang mengekalkan kesalahan Najib di Mahkamah Rayuan bukan lagi Nazlan tapi Hakim yang berlainan.

Namun dakwaan Tok Mat itu cuba dinafikan oleh Tok Mat sendiri dan sudah tentu para laskarnya. Paling lucu para laskar UMNO seolah-olah mereka bersama Tok Mat ketika di temuramah. Lucu sangat, nampak sanggup bodoh.

Oleh kerana Tok Mat atau UMNO menafikan kebenaran artikel yang diterbitkan oleh Asia Time. Maka wartawan Asia Times Nick Kochan tampil mengemukan bukti dalam bentuk rakamkan suara tentang apa yang telah diungkapkan oleh Timbalan Presiden UMNO, Tok Mat.

Bukan hanya tampil dan mengemukan bukti perbualan tapi juga mencabar kalau ada pihak UMNO yang berani membuat sebarang laporan ke pihak yang berwajib.

Lalu sekarang ini, apa yang perlu dilakukan oleh pemimpin UMNO? ya di persilakan buat laporan Polis dan kalau Tok Mat kononnya sibuk, setiausaha politik boleh menggantikan tempatnya. Apa macam?

Ini kalilahUMNO yang cuba mengubah perjanjian Malaysia 1963 kantoi pembohong untuk kesekian kalinya.

Perangai dan kebaculan Tok Mat kalau menurut Tajuddin memang tidak boleh pakai, tidak boleh diangkat sebagai Ketua, akibat terlalu takut geretak. Seperti konspirasi menjatuhkan Zahid Hamidi dari jawatan Presiden UMNO sebelum ini, last minit Tok Mat menarik persepakatan bila setiausaha politik Zahid Hamidi hanya bertanya betul kah Tok Mat nak menjatuhkan Zahid!.

Tinggalkan komen

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: