Sokongan Najib Dikalangan Rakyat Kian Menyusut Besar

Umum tahu Najib Razak dijadikan kayu ukur kepada sokongan masyarakat terhadap parti UMNO.

Oleh kerana itu semua jentera UMNO digembleng supaya mengagungkan dan menyebarkan apa pun yang ditulis page Najib Razak. Walaupun pada kenyataannya ia tidak mengandungi fakta malah bertentangan dengan realiti yang ada.

Setiap kemenangan yang kebetulan dicapai oleh UMNO dalam pilihanraya negeri dan pilihan raya kecil akan secara langsung dikaitkan dengan kehadiran Najib Razak. Walaupun pada hakikatnya ialah Najib lah yang menyebabkan UMNO ditolak oleh majoriti rakyat Malaysia akibat skandal 1MDB dan beberapa lagi pekerjaannya yang menyebabkan Malaysia mengalami kerugian bukan hanya rugi dari segi wang ringgit tetapi bencana banjir yang melanda setiap kali hujan turun di Kuala Lumpur, Selangor.

Kamu tahu kan, terowong Kuala Lumpur yang menelan berbilion wang rakyat tu telah menyumbang kepada punca banjir disana, tidak seperti yang diharapkan.

Jelas Najib Razak kalah teruk ketika melawan Anwar Ibrahim dalam satu sidang debat. Namun tetap saja yang dicanang Najib memenangi perdebatan itu.

Muka merah padam dan koyak habis ketika hujahnya dipatahkan. Lain yang disoal oleh Anwar dan pendengar lain pula yang dijawab oleh Najib. Masa yang digunakan tidak digunakan sepenuhnya. Namun Najib yang diangkat sebagai Champion.

Tetapi percayalah yang benar tetap akan benar dan yang salah tetap salah. Walaupun semua kesalahan Najib dan pemimpin-pemimpin UMNO cuba ditutup oleh laskar UMNO. Setakat manalah bha kemampuan laskar yang tidak ada kualiti seperti mereka, sedangkan rakyat ini terlalu bijak untuk mereka.

Kenapa admin katakan sokongan ke atas Najib Razak semakin hari semakin berkurangan. Ini admin dapat buktikan melalui posting gambar yang dimuat oleh salah seorang figura yang paling popular di Malaysia iaitu Ustaz Ebit Liew. Page Ebit Liew mendapat 3 juta lebih likers kurang sikit dari Najib, namun posting Najib sendiri tidak mendapat sambutan jika dibandingkan dengan Ebit Liew.

Pada kebiasaannya setiap gambar dan kenyataan yang dibuat di page Ustaz Ebit Liew akan meraih paling sedikit 40K Like dan 234 Share.

Tapi gambar Ustaz Ebit Liew (UEL) bersama Najib Razak yang di post sejak 12 jam yang lalu hanya mendapat 9K dan 34 Share. Tidak pasti pula andai selepas ini semua laskar maling UMNO akan dikerah untuk mengerjakan posting berkenaan secara berjemaah. Hahaha!

Kenapa sokongan ke atas Najib terus berkurangan? ini disebabkan oleh beberapa faktor utama yang terjadi sejak kebelakangan ini.

UMNO tu parti yang dihuni oleh ramai manusia manusia oportunis, sanggup bodoh ketika melakukan apa saja walaupun tidak boleh diterima oleh akal manusia secara logik dan ilmiah.

Admin ingin bertanya pada masyarakat, apa baiknya kamu menyokong parti yang sarat dengan skandal salah laku di Mahkamah dan pemimpin UMNO itu sendiri dikelilingi oleh orang orang yang oportunis?

Tinggalkan komen

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: