Menteri Kewangan Tengku Zafrul Kantoikan Penipuan Najib (Video)

Menteri Kewangan Tengku Zafrul semasa menyampaikan Laporan Perlaksanaan Inisiatif yang bersiaran secara langsung di media Facebook pada 27hb Mei 2020 jam 1.30 Petang. Telah mendedahkan angka yang diviralkan oleh mantan Perdana Menteri Najib Razak berhubung hutang negara adalah satu penipuan.

Ini kerana menurut Tengku Zafrul. Najib Razak sengaja melakukan kesalahan bila pinjaman hutang yang dibuat oleh Syarikat Syarikat GLC seperti Petronas, Khazanah dan sebagainya. Dicampur dan dijadikan hutang negara. Sedangkan pinjaman hutang yang dibuat oleh Syarikat Syarikat GLC adalah dibawa tanggungjawab mereka.

Selain itu dakwaan Najib kononnya kerajaan Perikatan Nasional telah berbelanja dan berhutang melebihi apa yang telah diluluskan oleh kerajaan di peringkat Parlimen, itu juga satu manipulasi untuk mengelirukan rakyat.

Menteri Kewangan juga mendedahkan bagaimana hutang yang dibuat oleh kerajaan UMNO sebelum ini, telah merugikan rakyat Malaysia. Dimana kerajaan Perikatan Nasional terpaksa berhempas pulas membayar hutang tertunggak yang dibuat oleh 1MDB dan SRC. Walhal hutang hutang itu tidak tahu ke mana ia telah dibelanjakan oleh Najib Razak selaku individu yang bertanggungjawab.

Tapi kalau kita dengar penafian yang dibuat oleh Najib di akaun Facebooknya. Macam betul oh hutang itu tidak wujud. Najib ni, alahai!

Jangan lagi kita memandai mandai mengulas pendedahan Menteri Kewangan seperti dalam video ini. Hehehe!

Tapi mari kita klik dan tonton sekaligus fahami, semoga selepas ini kita menjadi rakyat Malaysia yang lebih bertanggungjawab kepada negara bangsa.

Tinggalkan komen

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: