MP UMNO Gesa Batal Keputusan Tidak Berkerjasama Dengan PPBM

Ada rupanya ahli Parlimen UMNO yang sedang berusaha untuk membatalkan keputusan Presiden UMNO tidak bekerjasama dengan PPBM pada pilihanraya umum ke 15 akan datang.

Menurut sumber itu lagi, usahanya telah diketahui oleh seorang dua ketua Bahagian. Maksudnya Ahli Parlimen berkenaan telah berhubung dengan beberapa ketua ketua Bahagian bagi menyatakan hasratnya.

Ketua-ketua Bahagian itu juga diminta untuk menandatangani satu dokumen yang bertujuan untuk mengesa kepimpinan tertinggi UMNO supaya menarik balik keputusan tidak bekerjasama dengan PPBM sebelum ini.

Alasan kenapa dia bertindak sedemikian kerana tahu UMNO akan kalah jika tidak berganding atau bekerjasama dengan PPBM pada pilihanraya umum yang akan datang.

Walaubagaimanapun usaha Ahli Parlimen berkenaan tidak mendapat sambutan dari beberapa ketua-ketua Bahagian. Malah dianggap menyebelahi musuh.

Memang cerdiklah Ahli Parlimen tu dia boleh agak apa akan berlaku jika UMNO tidak lagi bekerjasama dengan PPBM dalam Perikatan Nasional.

Kalau sudah pemimpin UMNO Semenanjung dapat menjangka apa akan berlaku pada UMNO. Apa lagi di Sabah, dimana pembangkang yang terdiri dari parti-parti tempatan hanya perlu menyuntik kebencian pada parti UMNO sebagai parti yang bertanggungjawab memiskinkan negeri dan diri mereka. Selain memaparkan salah laku yang mereka telah lakukan.

Apa yang kita nampak sekarang seolah-olah satu-satunya musuh UMNO hanyalah PPBM. Mereka lupa parti PKR dan DAP yang mendominasi pengundi di bandar-bandar.

Apapun admin sebagai masyarakat yang mengikuti perkembangan politik semasa. Berharap semoga usaha ahli Parlimen berkenaan mendapat kejayaan.

Kita orang berkawan bukannya lawan.

Tinggalkan komen

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: