Tambah Baik Bantuan One-Off, Bantu Gelandangan dan Matlamat JPPS – Nizam Titingan

YB Datuk Haji Nizam DSP Abu Bakar Titingan(ADUN N56 Apas) Menghadirkan diri di Sidang Dewan Undangan Negeri Sabah selaku ADUN Gabungan Perikatan Nasional untuk hari terakhir hari ini dan telah membangkitkan dan mencadang kepada Kerajaan Negeri perkara perkara seperti berikut:

1. Agar menambaik baik sistem penyampaian dan penyaluran bantuan kewangan one-off bantuan covid19 kerajaan negeri kepada rakyat yang terjejas supaya tiada kecelaruan dan sampai terus ke sasaran

2. Memohon Kerajaan Negeri untuk turut memberi perhatian dan bantuan kepada golongan gelandangan(homeless) yang terdapat di bandar bandar untuk dikumpulkan di satu tempat yg sesuai dan turut dibuat saringan covid19.

3. Menjelaskan pendirian sekiranya Jabatan Pembangunan Persekutuan ditubuhkan seperti dicadang oleh BERSATU@PPBM Sabah adalah bertujuan untuk mengurus tadbir dan melicinkan perlaksanaan program serta projek pembangunan dari Kerajaan Persekutuan bagi kepentingan rakyat di negeri Sabah sebagaimana biasa bila negeri berkaitan di tadbir oleh kerajaan pembangkang dan ia tiada kaitan dengan soal menyerahkan hak Sabah kepada Persekutuan.

Sumber page.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.