Kantoi lagi laskar Warisan.
Bolehlah dikatakan sehingga hari ini tiada satu pun kenyataan atau tuduhan mereka yang terbukti benar.
Entah berapa kali sudah saya menyatakan yang Warisan tidak pernah terbukti benar. Agar rakyat Sabah buka mata menolak Warisan kaw kaw.
Dulu saya panggil mereka besi buruk, bukan pula bererti saya yang mula mula mengelar mereka besi buruk. Tapi oleh pemimpin mereka juga, dimana dalam satu majlis atau perbincangan sesama mereka lalu menyamakan laskar Warisan dengan besi buruk yang tidak berguna.
Sama juga dengan kemenangan, sehingga pilihan raya umum 2020 Warisan tidak pernah menang. Tapi kalau bercakap macam separuh orang Sabah memihak mereka, walhal hanya mendapat tiga ketul kerusi Parlimen itupun mendabik dada sebagai orang pertama yang menyokong kerajaan perpaduan.
Terbaru netizen berjaya mengkantoikan pembohongan bapa laskar Warisan si Michael Govind.
Si Michael dalam postingnya mendakwa bekalan air yang diterima oleh orang Sandakan rasa air masin hingga kononnya mengundang simpati Perdana Menteri Anwar Ibrahim.
Nah sekali dijawab oleh orang Sandakan yang terbabit. Terus semuanya terbongkar dan laskar Warisan itu automatik kantoi temberang.
Penjelasannya seperti dibawah.
Aku orang Sandakan dan masih tinggal diSandakan tidak menafikan bekalan air masin pada bulan januari yang lalu gara ada pengkhianat yang tidak bertanggungjawab melaku musnah dan merosakkan pintu sungai di Sungai Segaliud, menyebabkan kemasukan air laut ke dalam empangan takungan Segaliud, dan mengakibatkan paras kemasinan luar biasa tinggi dalam sistem bekalan air.
Jabatan Air telah membuat laporan polis apabila mereka mendapati pintu sungai di Sungai Segaliud didapati rosak dan kabel dicuri bulan Januari yang lalu….
Sekarang kerja2 sedang berjalan untuk dibaiki dan bekalan air sedang beransur pulih…. air tempat saya tidak lagi masin tetapi macai Warisan masih bercakap untuk dijadikan ISU… isu penting untuk Warisan kembali diberi kepercayaan meski pun tidak pernah menang dalam mana2 PRU dan PRN….. terbaru ramai ahli Warisan senyap2 masuk PGRS di Sandakan meski pun pelbagai isu dicipta untuk dimainkan….

Tinggalkan Jawapan