Ketua Pemuda UMNO Cadang Tubuh RCI Untuk Najib

Ini kah pemimpin UMNO yang diharapkan membuat perubahan? macam pemikiran pakcik makcik kedai kopi saja ni.

Pemikiran yang songsang tapi wajar dijadikan contoh jika pihak yang anda sokong berhadapan dengan isu yang sama. Bukannya negara ini milik mereka pun UMNO saja yang pandai pandai mengangkat diri mereka sebagai parti keramat orang Melayu. Parti keramat apa kalau hanya mendapat 26 kerusi dari 222, itu yang terpaksa bekerjasama dengan DAP parti yang mereka dakwa komunis.

Bekas perdana menteri Najib Razak sebelum dijatuhkan hukuman bersalah 12 tahun penjara dan denda 210 juta akibat menyeleweng wang rakyat dalam skandal SRC.

Telah melalui masa penghakiman yang begitu lama dan telah melalui 3 peringkat sistem kehakiman pertama Mahkamah Tinggi di sini dia didapati bersalah menerima RM42 juta masuk ke akaun peribadinya, lalu merayu malangnya Mahkamah Rayuan juga mendapati dia bersalah, masih tidak berpuas hati Najib merayu lagi ke Mahkamah Persekutuan di sini juga hakim mendapati Najib kekal bersalah.

Terakhir Najib walaupun sedang di penjara dan peguamnya mengemukakan permohonan di mahkamah persekutuan agar semakan keputusan Mahkamah Tinggi di semak semula.

Ertinya Najib telah mencatat rekod Malaysia sebagai pesalah yang dibicarakan begitu lama dan melalui 4 proses kehakiman walaupun ketika sedang meringkuk di penjara.

Tapi masih belum dapat memuaskan hati pemimpin UMNO seperti mana Ketua Pemuda UMNO Malaysia yang baru dilantik Akmal Saleh. Justeru itu katanya RCI harus ditubuhkan supaya keadilan dapat diberikan pada Najib.

Nah kamu fikirlah sendiri.

Saya amat pasti sekali pun ahli keluarga penyokong UMNO di dapati bersalah di mahkamah seksyen, pasti keputusan Hakim dianggap paling tepat dan mereka selaku ahli keluarga harus menerimanya sebagai takdir dari Allah.

Tapi tidak bila melibatkan pemimpin UMNO yang sudah didapati bersalah di Mahkamah. Kesiannya!

Percayalah andai SUATU hari ada pihak selain UMNO yang tidak berpuas hati walaupun telah diberikan peluang yang secukupnya dan mencadangkan RCI ditubuhkan pasti mereka akan dikecam oleh pemimpin dan jentera UMNO. Make my words

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog di WordPress.com.

Atas ↑

%d bloggers like this: