Arah Saja Si Aziz Hantar Lori Air Ke Rumah Totok Warisan Sepanggar

Tunjuk perasaan di Sepanggar yang menjadi kubu setengah penyokong Warisan. Mereka mogok kerana bekalan air ke rumah mereka yang tidak menentu? Waiina macam kayangan pun ada.

Tunjuk perasaan ini tidak bertujuan lain, selain bersifat politik untuk mengubah persepsi rakyat Sabah terhadap kerajaan GRS. Mereka ingin GRS ditolak oleh rakyat Sabah seperti mana parti Warisan di tolak pada pilihan raya negeri 2020 dan pilihan raya umum 2022.

Warisan ditolak setiap kali pilihan raya sebab gagal memikul tanggungjawab sebagai kerajaan negeri Sabah sekaligus gagal merealisasikan agenda Sabah Ubah. Begitu juga Warisan sebagai parti politik buktinya ramai ahli Warisan yang meninggalkan parti walaupun ketika itu Warisan sebagai kerajaan negeri. Apa lagi hari ini Warisan sebagai pembangkang lagi lah ramai bukan hanya ahli biasa tapi juga melibatkan wakil rakyat Warisan. Naib Ketua Bahagian Warisan Semporna pun meninggalkan jawatan dan parti Warisan.

Sama ketika totok Warisan berhadapan dengan peraturan PKP, mereka mogok di tepi jalan kerana mendakwa peraturan PKP telah mengekang mereka. Walhal bagi kampung lain komunitinya ok ok saja menerima semua peraturan PKP dan hari ini tampaknya mereka lebih dan maju dan sihat berbanding totok Warisan.

Sebab itu jangan layan sangat dan lebih baik kenal pasti muka penyokong Warisan di atas. Lepas itu pesan pada si Aziz agar segera menghantar lori tangki air ke rumah masing masing.

Jangan suruh buang masa, kerna semasa kerajaan Warisan masalah air di Sepanggar lebih kritikal, berbanding hari ini tapi waktu itu tidak pula mereka berhimpun atau mogok.

Perlu diketahui antara sebab kenapa Aziz Jamman gagal mempertahankan Parlimen Sepanggar pada pilihanraya umum baru ini, adalah kerana dia sendiri gagal menunaikan tanggungjawab sebagai Ahli Parlimen, Timbalan Menteri KDN dan sebagai pemimpin parti Warisan.

Melalui tiga jawatan yang disandang oleh ahli parlimen Sepanggar Aziz Jamman masa itu. Kemajuan apa yang telah dikecapi oleh kawasan dan masyarakat Sepanggar? tidak ada kan, lalu kenapa baru hari ini mereka mogok?

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog di WordPress.com.

Atas ↑

%d bloggers like this: