Bekas Ahli Bersatu dan GRS Serta Rakyat Sabah Dipelawa Untuk Menyertai GR

Bekas ahli Bersatu di Sabah, GRS dan rakyat Sahah secara keseluruhannya dipelawa untuk menyertai Parti Gagasan Rakyat (GR).

Saranan itu dibuat oleh Setiausaha Agong GRS Datuk Masidi Manjun.

Bukan hanya pada ahli Bersatu yang telah pun meninggalkan parti tapi juga kepada ahli atau penyokong Gabungan Rakyat Sabah (GRS) turut dipelawa untuk menyertai Parti Gagasan Rakyat (GR).

Oleh itu permohonan terpaksa mereka buat dan GR sentiasa terbuka untuk mereka.

Namun demikian kepada mereka yang ingin kekal bersama parti asal, itu hak mereka. Tapi GR akan terus merekrot tenaga baharu bagi memperkasa dan menjayakan agenda rakyat Sabah melalui GR.

Peluang keemasan untuk rakyat Sabah pula ni, dimana masa depan dan idealogi politik boleh sudah dicipta berlandaskan naluri rakyat Sabah selepas berdekad hanya menjadi pemimpin dan penyokong kepada parti parti dari Malaya, dari belakang pula tu.

Bukan pula seperti Warisan, kononnya bertapak dan memperjuangkan hak hak Sabah tapi bertanding di Malaya. Macam mana tu!

PGRS adalah parti yang benar benar berasaskan inspirasi rakyat Sabah. Ini kerana bukan hanya perjuangan PGRS itu sendiri tapi juga orang orang yang mendokongnya baik sebagai pemimpin mahupun sebagai setiausaha sulit yang tidak kelihatan. Kalau Warisan, apa yang kita nampak pemimpin dan AJKnya macam benar terdiri dari orang orang Sabah itupun masih ada dikalangan mereka yang boleh dipertikaikan.

Setiausaha sulit dan peribadi Shafie itu bukannya orang Sabah pun sebaliknya orang Malaya yang dia bawa dari Kementerian KKLW atau UMNO.

Berbeza dengan PGRS (GR) dari pemimpin utamanya hingga ke setiausaha yang tidak tercatat dalam parti semuanya tulen orang Sabah. Dari sini kita sudah nampak kesungguhan parti ini ingin memartabatkan rakyat dan negeri Sabah.

UMNO lagilah kalau dikatakan ikan memburuk dari kepala ia adalah benar. Hari ini bukan lagi buruk satu badan tapi telah memalitkan sesiapa yang bekerjasama dengan mereka. PH seperti contoh menunggu sedikit kesilapan maka PH akan ditolak oleh pengundi. Bila mana bekerjasama dengan UMNO bagi membentuk kerajaan dan Presiden UMNO Zahid Hamidi dilantik sebagai Timbalan Perdana Menteri Malaysia. Macam sial bukan, bukan hanya kerana UMNO itu yang membawa keburukan tapi UMNO hanya mendapat 26 kerusi Parlimen dalam pilihan raya ke 15 baru baru ini, tapi boleh menjadi sebahagian dari kerajaan.

Zahid Hamidi dan Bung Mokhtar mereka sehingga hari ini masih dibicarakan di Mahkamah kerana rasuah.

Nah tunggu apa lagi pergilah sertai GR yang menuntut anak muda memandangkan penubuhan GR diperingkat daerah tidak berdasarkan kedudukan Parlimen tapi Adun, itu bermakna peluang untuk berpolitik kini terbuka luas. Satu daerah tidak lagi hanya ada satu Ketua Bahagian tapi bergantung kepada bilangan DUN yang ada.

Dalam pada itu Ketua Menteri Sabah Datuk Hajiji Noor menjelaskan beliau adalah ketua GR dan selepas ini tidak timbul sudah kedudukannya sebagai Ketua Menteri Sabah memandangkan beliau adalah kepada Parti Gagasan Rakyat Sabah (GR).

Admin, kamu buang bha UMNO dan Warisan dari bumi Sabah ini. Jangan lagi gadaikan maruah dan harga diri anda pada mereka memandangkan dua parti ini telah pun teruji gagal mengurus negeri dan rakyat Sabah.

UMNO dan Warisan benar telah merosakkan keharmonian dan struktur rakyat Sabah. GR juga yang menjadi penyelamat selepas kerosakan yang mereka lakukan, GR terdiri dari pemimpin pemimpin yang sanggup berkorban demi kebaikan rakyat Sabah, walaupun dikeji dihina tetapi itu bukannya batu penghalang. Mari kita bina hidup baru yang lebih teratur dan cemerlang bersama Parti Gagasan Rakyat Sabah (GR)

2 comments

Tinggalkan komen

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: