Setiausaha dan Bendahari UMNO P.Pinang Ditahan SPRM

Benar kenyataan masyarakat Sabah, UMNO tidak boleh dipisahkan dengan aktiviti terlalu menyalahkan kuasa. Oleh itu kata mereka UMNO harus dibuang dari bumi atau negara Sabah.

Memang pun sekalipun masyarakat Sabah menyokong UMNO namun yang benar-benar mendapat larvanya dan kemajuan adalah UMNO sebelah sana, UMNO Sabah hanya untuk kroni kaki judi.

Suka saya ingatkan ada jentera UMNO maya berasal dari Pulau Pinang mereka sangat aktif mengkritik pihak yang mereka anggap musuh. Jadi selepas ini fahamlah kamu kenapa mereka beria-ia atau sanggup bodoh mempertahankan UMNO, walaupun Pulau Pinang adalah jajahan DAP sejak dua penggal yang lalu.

Cerita terbaru melibatkan Setiausaha dan Bendahari UMNO Bahagian Pulau Pinang, telah direman tujuh hari untuk disiasat berhubung dakwaan mengeluarkan wang UMNO Bahagian berjumlah +-RM600 ribu bagi kegunaan peribadi dan syarikat milik sendiri iaitu sebuah Yayasan Kebajikan.

Lelaki itu masing-masing berusia 49 dan 73 tahun telah ditahan reman oleh Majistret Georgetown Pulau Pinang bermula hari ini sehingga 19 September 2022.

Mereka disiasat dibawah mengikut Seksyen 23 (1) Akta Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) 2009.

Ternyata kes berlaku pada tahun 2018, hanya baru-baru ini laporan dibuat ke atas mereka.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog di WordPress.com.

Atas ↑

%d bloggers like this: