Najib Tidak Jaga Batas Kemuliaan Agama Islam Demi Talian Hayatnya

Memandangkan entri kali ini agak sensitif, menyentuh agama Hindu maka terlebih dahulu suka admin memohon maaf setinggi gunung pada mereka yang beragama Hindu.

Demi Allah sikit pun admin tidak berniat untuk melecehkan agama mereka.

Tapi apa yang admin ingin bangkitkan disini ialah kesanggupan Najib melecehkan agamanya hanya kerana cuba menarik kepercayaan orang India supaya terus menyokongnya. Walaupun dirinya sudah kantoi maling dan didapati bersalah oleh hakim Mahkamah Tinggi dan Mahkamah Rayuan atas kesalahan itu Najib telah dikenakan hukuman penjara 12 tahun atas skandal SRC anak syarikat 1MDB.

Najib pada sambutan Thaipusam 2021 di Batu Caves baru baru ini telah memakai pakaian yang hanya layak digunakan oleh Imam Hindu atau Sami. Sedangkan perbuatan itu kalau menurut Ustaz Kazim Alias jelas di tegah dalam agama Islam.

Di negara India ketika Ketua Menteri Gujarat Narendra Modi diminta menggunakan kopiah yang biasa digunakan oleh penganut agama Islam dalam satu Majlis rasmi. Modi menolak pelawaan itu sekeras kerasnya hingga berlaku perdebatan dikalangan rakyatnya.

Ternyata dalam politik sekalipun tetap ada batas agama yang wajib dijaga dan dipatuhi supaya tidak menimbulkan fitnah sekaligus merosakkan kemuliaan satu satu agama, dalam hal ini yang admin maksudkan ialah agama Islam.

Tapi lihat gambar Najib itu. Dengan penuh rasa bangga dia memakai pakaian seorang Sami atau ketua agama hindu.

Orang kalau sudah terdesak akan sanggup membohong dan melakukan apa saja termasuklah mengorbankan kemuliaan agamanya, asalkan diri dan politiknya tidak berakhir hingga dipandang keji oleh masyarakat.

Modi pemimpin India beragama Hindu tahu menjaga adab agamanya berbeza dengan Najib. Apa sudah jadi Najib oiii.

Cuba dengar penjelasan dalam bentuk parodi Ustaz Kazim Elias dibawah.

Tinggalkan komen

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: