Selagi Mahkamah Rayuan Belum Membenarkan Kes Dibicarakan Sepatutnya Najib Berada Dalam Penjara (Video)

Selagi Mahkamah Rayuan belum mendapati Najib tidak bersalah atau boleh meneruskan perbicaraan berkaitan hukuman yang telah dijatuhkan oleh Mahkamah Tinggi sebelum ini, maka sepatutnya Najib sedang menjalani hukuman, seperti orang biasa yang lain.

Malangnya tidak, Najib malah menjolok netizen dia yang sudah dijatuhkan hukuman 12 tahun penjara oleh Mahkamah Tinggi kerana skandal anak syarikat 1MDB iaitu SRC, masih bebas ke hulu ke hilir malah boleh ke luar negara.

Bebas berkempen di pilihan Negeri Melaka. Ini bukti jelas pemimpin UMNO yang berkuasa boleh melakukan apa saja termasuklah melanggar undang-undang.

Kurang itu Najib semacam cuba menambah kemarahan netizen, bila perjalanannya diiringi pihak Polis seperti seorang Perdana Menteri, walhal Najib penjenayah yang telah pun dijatuhkan bersalah oleh Mahkamah.

Jadi begini sajalah, sebelum kamu berhajat menonton kenyataan Tun Dr Mahathir, berhubung kedudukan Najib Razak selaku banduan terhormat. Fikirkan sejenak kenyataan dibawah, siapa tahu dapat meluruskan pemikiran yang bengkok selama ini.

Sebenarnya apa yang diinginkan oleh pengundi atau rakyat dalam politik Umno ini? Sedangkan orang yang diharapkan telah pun kantoi menyalahagunakan kuasa hingga dibicarakan di Mahkamah dan di jatuhkan hukuman. Justeru keadilan apa yang boleh ditegakkan sedangkan undang-undang hanya berkesan pada orang biasa.

Bayangkan jika orang yang melakukan kesalahan ke atas diri dan keluarga anda itu adalah kroni UMNO yang maling. Apa pada ketika itu keadilan boleh ditegakkan? Selain apa yang dihadapi oleh Zahid Hamidi dan Najib Razak.

Lihat juga apa yang dilakukan oleh ketua UMNO Melaka Rauf ke atas laporan Polis yang dibuat ke atasnya kerana mencabul seorang wanita.

Dikhabarkan tidak semena-mena laporan Polis berkenaan telah ditarik balik oleh mangsa. Sehingga hari ini ia menjadi tanda tanya. Apa agaknya nasib keluarga dan perempuan itu?

Jadi sebelum kejadian yang lebih buruk berlaku yang tidak hanya melibatkan wang rakyat tetapi juga moral atas harga diri, baik kamu hentikan kekuasaan UMNO.

Bukan tidak boleh rakyat sudah membuktikannya pada pilihanraya umum yang lalu. UMNO ditumbangkan oleh rakyat.

Malaysia sejak di tadbir oleh keluarga UMNO. Banyak betul perkara pelik yang berlaku, yang telah di jatuhkan hukuman penjara, masih bebas ke sana ke mari dan diangkat seperti seorang Perdana Menteri, yang sedang dibicarakan melibatkan wang rakyat boleh keluar negara sesuka hati.

Negara Islam apa ni?

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog di WordPress.com.

Atas ↑

%d bloggers like this: