Maslan Tidak Akur Terima Wang 1MDB dan Buat Kenyataan Palsu

Hari ini Ahmad Maslan juga dibicarakan di Mahkamah seperti Presiden UMNO tinggal lagi Zahid gagal menghadirkan diri sebab mendakwa dirinya sedang sakit di Hospital.

Walau bagaimana pun Ahmad Maslan tidak mengaku salah telah menerima RM2 juta wang 1MDB dari Najib juga tidak mengaku telah membuat kenyataan palsu kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) berhubung wang berkenaan.

Ahmad Maslan tahu kalau dia mengakui keberadaan wang itu, maka ia akan memalitkan Najib yang kebetulan sedang dibicarakan kerana skandal 1MDB.


PETALING JAYA – Ahli Parlimen Pontian, Datuk Seri Ahmad Maslan mengaku tidak bersalah atas dua pertuduhan iaitu gagal mengisytiharkan RM2 juta diterima daripada bekas Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak kepada Lembaga Hasil Dalam Negeri dan memberi penyataan palsu kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia.

Berdasarkan laporan pada Julai lalu, kes berkenaan dipindahkan dari Mahkamah Sesyen ke Mahkamah Tinggi selepas Hakim Collin Lawrence Sequerah membenarkan permohonan dibuat Ahmad.

Tinggalkan komen

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: