Najib Kenal PSUAM Yang Mohon Keampunan Diraja Untuk Dirinya

Berhubung NGO PSUAM yang tampil menyerahkan memorendum kepada Yang Dipertuan Agong supaya Najib Razak yang berhadapan dengan tuduhan rasuah melalui 1MDB dan telah pun dikenakan hukuman penjara 12 tahun atas skandal SRC. Agar diberikan keampunan Diraja dan dilantik semula sebagai Perdana Menteri Malaysia.

Namun hal itu dinafikan oleh Najib Razak, siap menimbulkan buruk sangka kononnnya ada pihak yang cuba mengenakannya. Pokoknya Najib tidak tahu dan tidak kenal siapa NGO PSUAM itu. Betul kah? Sedangkan mencuri wang rakyat pun berkesanggupan apa lagi setakat menafikan perbuatan orang lain.

Perbuatan NGO itu telah mengundang persepsi buruk kepada UMNO. Sesungguhnya beginilah kleptokrasi beroperasi, semua pihak mereka libatkan dan persalahkan, asalkan mereka terlepas dari dipertanggungjawabkan.

Hakikatnya Najib kenal siapa Presiden PSUAM, Syed Muhammad Imran yang menyerahkan memorendum berkenaan. Bukan hanya kenal biasa biasa tapi rapat dan pernah berurusan dengan Najib Razak. Seorang ahli UMNO yang berjawatan dalam parti dan berkepentingan secara langsung dengan Najib. Lihat gambar gambar mereka sebelum ini.

Yang lucunya sejurus berita diatas tersebar, sempat lagi Cybertrooperr kluster Mahkamah mencipta cerita dogeng untuk menyokong ketidaktahuan Najib itu. Sekaligus menyalahkan kerajaan Perikatan Nasional secara total. Mangkuk betul!

Nampaknya si Najib dan klusternya telah kantoi untuk kesekian kalinya.

Tinggalkan komen

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: