DAP Warisan Lapor Polis Menteri Kesihatan (UMNO) Khususnya

Tujuh ahli Parlimen daripada DAP dan Warisan telah membuat laporan Polis terhadap Menteri Kesihatan Malaysia, Dr Adham Baba yang juga Ahli Parlimen UMNO mewakili P155 Tenggara.

Mula mula admin nak nyatakan, terbukti kritikan penyokong UMNO terhadap Kerajaan Perikatan Nasional berhubung penularan COVID-19 yang dijadikan bahan politik telah memakan diri.

Laporan Polis itu dibuat oleh Dato’ Ambiga Sreenevasan, Datin Paduka Marina Mahathir bersama Fahmi Fadzil, Hannah Yeoh, Dr. Kelvin Yii, Dato’ Mohd Azis Jamman, Charles Santiago, Isnaraissah Munirah Majilis dan Maria Chin Abdullah terhadap kecuaian Menteri Kesihatan Malaysia dan Menteri-Menteri lain sehingga menyebabkan Covid-19 gagal dikawal (S269 dan 304A Kanun Keseksaan)

Jentera UMNO kamu nampak tak, walaupun kamu berusaha memburukkan dan menafikan kedudukan Perdana Menteri atau kerajaan Perikatan Nasional. Tapi itu hanya diterima oleh ahli UMNO yang totok bukannya masyarakat luar apa lagi pembangkang. So selepas ini jangan syok sendiri, sekalipun pembangkang bersikap seperti kamu yang terlalu kritikal terhadap Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin namun rakyat tetap tidak senaif kamu.

Sistem berjalan diatas sistem, kalau setakat hujah kosong dan retorik tidak akan mampu mengubah sistem yang objektif sifatnya.

Cerita pasal laporan Polis itu sama ada ia wajar atau tidak itu nanti kita bahas. Yang pasti nampaknya pembangkang terus berpolitik walaupun dalam keadaan kerajaan dan rakyat berhempas pulas melawan Covid-19.

Tinggalkan komen

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: