AMK Hentam Warisan Kaw Kaw Sampai Penyengek πŸ˜˜

Seingat admin tidak pernah rasanya admin memuji kritikan yang dilemparkan oleh pembangkang yang juga keatas pembangkang itu sendiri. Tapi kali ini sewajarnya diberikan pujian dan sebenarnya dorongan supaya lebih agresif terhadap kepimpinan Warisan yang semua pun orang tahu sanggup melakukan apa saja demi kuasa.

AMK atau Wakil Angkatan Muda Keadilan (AMK) Pahang, Ahmad Saifullah Razali ketika membahaskan ucapan dasar Ketua AMK pada Kongres Nasional Tahunan AMK 2020 yang berlangsung secara maya, kelmarin. Tegas menyatakan bahwa Warisan mempunyai agenda peribadi sama ketika mereka bersama UMNO dan jangan lagi berharap pada Warisan seolah olah mengemis, justeru kerjasama dengan Warisan wajar diputuskan.

Wah rupanya persepsi orang luar terhadap parti Warisan tidak ada beza dengan longgokan besi buruk yang berselerakan di tepi jalan. Pedih oh, pedih. Sememangnya pun Warisan dihuni oleh ramai besi buruk sebagai jentera parti. He!

Ada sebabnya kenapa admin menggalakkan supaya AMK atau PKR lebih prejudice terhadap kepimpinan Warisan. Rasanya penyokong dan jentera PKR pun tahu tu sebabnya, tapi tidak perlulah admin nyatakan secara detail ya.

Secara peribadi admin tahu sejak dari dulu kenapa Shafie tidak akan rela berkerjsama dengan Anwar Ibrahim, sebabnya kerana pertentangan idealisme dan masalah peribadi, iaitu rentetan pendedahan PKR keatas skandal Zahida kot. Apapun alasannya tapi itulah antara sebabnya.

Satu lagi dari konteks Sabah ni sekiranya PKR membiarkan Warisan bermaharajalela sebagai pembangkang lama kelamaan yang akan tenggelam ialak PKR itu sendiri.

Jangan alpa semasa tsunami PH melanda kerajaan UMNO ramai tu dikalangan penyokong PKR atau PH yang mengalihkan sokongan kepada Warisan. Jadi hentam Warisan kaw kaw, siapa tahu mereka yang berkenaan berpatah balik.

Jadi strategi yang paling berkesan ialan angkat balik pembongkaran keatas beberapa pemimpin pemimpin Warisan yang sebelum ini bersama UMNO.

Rentetan kritikan AMK yang berasas itu ia telah membangkitkan kemarahan si Aziz Jamman selaku Ketua Wira Warisan Pusat. Yang berkata tidak ada konok masalah sekiranya PKR keluar atau tidak lagi berkerjsama dengan mereka.

Maklumlah Sabah ini mereka punya. Potongan, tapi selamanya Warisan tidak pernah menang dimana mana pilihan raya umum mahupun negeri.

Dalam erti lain kalau benar PKR ingin memutuskan kerjasama maka silalah angkat kaki dan pergi.

Si Aziz jangan kau terlalu sombong dan lupa diri. Apa kau ingat Warisan lebih menguntungkan DAP berbanding PKR kah hingga sanggup memutuskan kerjasama mereka? Jangan ingat DAP tu bodoh Aziz, hakikatnya tujuan DAP berkerjsama dengan Warisan hingga sanggup menggunakan logo perahu layar pada Pilihan Raya Negeri Sabah 2020 yang lalu. Adalah kerna ia lebih menguntungkan DAP sebab mereka tahu atitiud Presiden Warisan, sanggup melakukan apa saja asalkan nanti Presiden Warisan dapat bertahan lama sebagai Ketua Menteri Sabah.

Aziz Jamman kau tahukah selepas kekalahan Warisan Plus pada Pilihan Raya Negeri Sabah 2020. DAP sudah nampak tu sejauh mana kerjasama mereka dengan Warisan akan pergi.

Bukan kepimpinan Warisan tidak tahu dimana DAP Kota Kinabalu telah pun mengeluarkan kenyataan rasmi tapi dinafikan sendiri bila kenyataannya itu telah mencetuskan polemik dikalangan penyokong pembangkang. Bahawa DAP tidak lagi menggunakan logo Warisan. Klik link dibawah.

DAP Sabah Tidak Lagi Guna Logo Warisan

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog di WordPress.com.

Atas ↑

%d bloggers like this: