Penyokong Warisan Macam Khayal Jebsen πŸ˜

Baru baru admin menerima satu rakaman video yang dihantar oleh seorang kawan. Beliau meminta agar admin memberikan sedikit pandangan berkenaan apa yang disampaikan dalam video berkenaan.

Admin balas, ok.

Bila admin membukanya dan mendengar rakaman itu. Ternyata individu itu dari kalangan besi buruk Warisan sebab itulah kenyataannya cukup janggal.

Dia sendiri tidak jelas perihal pembentukan kerajaan Warisan dimana pada hakikatnya kerajaan mereka tidak wujud tanpa katak jadian dari parti UPKO. Sebagai balasan, Shafie telah memberikan jawatan Timbalan Ketua Menteri Sabah kepada seorang Adun UPKO, Madius Tangau.

So dakwaan besi buruk kononnya yang mencetuskan politik katak adalah Bersatu atau GRS adalah tidak tepat sama sekali.

Lelaki dalam rakaman itu juga mendakwa kononnya jentera GRS ni kuat menggunakan gambar yang telah di edit sebagai bahan untuk di polemikkan. Berbanding kononnya jentera Warisan yang mengutarakan fakta. Mangkuk lah tu. Hahahah!

Walhal yang ada adalah sebaliknya. Jentera Warisan lah yang kemaruk menyebarkan gambar gambar yang tidak ada asasnya atau sebenarnya fitnah semata-mata. Ambil contoh infogragik dibawah yang cuba di polemikkan oleh mereka.

Bagaimana mungkin infogragik sampah ini ada kebenarannya sedangkan seruan Perdana Menteri itu baru di peringkat cadangan. Ertinya belum pun berlaku potongan gaji yang boleh dijana oleh kerajaan. Nampak benar disini kenaifan jentera Warisan.

Diharap selepas ini individu berkenaan tidak lagi berani melontarkan kenyataan yang tidak ada asasnya yang hanya memalukan diri sendiri atau nampak macam orang yang khayal Jebsen, terbang ke bulan. πŸ˜‚

1 komen

  1. Asalamualaikum kawan…ewahhh berani mereka tuduh PNPPBM &GRS…begini…PRU 14…adalah terburuk dalam sejarah pilihanraya m’sia dan parti serta ahli ahli nya yang tak tahu selebet serabai akan sikap pihak pihak parti lain..tak pernah satu parti politik dunia…teraniaya cela aib dia hina malah di erti maksud janda lubang longgar akibat main jantan byk sgt..anna saksi OSA 1972 Federal State Putrajaya…R&D anna taraf kalangan pasukan terbaik dunia PDRM M’sia…jelak betul asyik ulang ulang hal hal begini…namun utk kawan yg baik ini…mari dengar ingat apa yg anna sampaikan…kiranya tatkala UPKO setuju berpihak kpd Warisan DSSA tika itu…maka di federal state…nescaya mantan Tun M tiada perlu susah payah ke sana sini..utk memuktamadkan Sworn as be PM7 dgn istana negara..itu Sultan Kelantan (exYDPA) pun tidak berada dalam m’sia…skandekgeto marina bay singapura atau hotel 3 bangunan yg mcm ada papan luncur air atas kepala😁…mmg pagi UPKO telah bersiaran di TV…Awanie Astro line host yg bersiaran tepat masa waktu…so..tiada Katak..cuma UPKO telah dihambat oleh Fatimah yg memegang pedang di tangannya…baran aku nie lain sikit..jadi aku kata duduk sebelah Warisan ..tag OSA1972..ala hai rupanya UPKO itu BN…baru aku tahu. .ada parti lain selain nama UMNO BN…jadi pada sesiapapun…reka sebut apa saja..tapi jgn hina PNPPBM &GRS ini anna usahakan atas nama Krjn M’sia OSA 1972 itukan undang undang persekutuan…sampaikan pada mereka ..dari A-Z atau Z-A …anna boleh bungkus tapau …enough…nak kena libas kerr..jgn bikin cerita dongeng…kerana dongeng mitos ini telah terjejak sejarahnya…ada atau tidak…mcm Allah swt…mcm Covid 19…atau hantu puaka toyol…boleh nampak mehhhπŸ˜€ terimakasih…

    AnnaAriff1972πŸ˜€

    Like

Tinggalkan komen

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.