Siapapun Yang Berkerjasama Dengan PKR Dan DAP Akan Dihukum

Naib Presiden UMNO Malaysia Datuk Ismail Sabri berkata pihak pimpinan tertinggi UMNO telah membuat keputusan muktamad tidak akan bekerjasama dengan parti PKR dan DAP.

Kamu ingat dan amati betul-betul, ini adalah kenyataan rasmi daripada Naib Presiden UMNO Malaysia. Apa dia kata, tidak akan bekerjasama dengan PKR dan DAP. Bermaksud berita yang tular beberapa bulan lalu dan pendedahan Datuk Annuar Musa bahawa Presiden UMNO dan Najib Razak ada kerjasama dengan Anwar Ibrahim dan Lim Guan Eng adalah benar.

Sebab itu jugalah pemimpin PKR dan Lim Guan Eng berani membuat kenyataan berhubung kerjasama yang dimaksudkan seperti tidak mustahil akan ada kerjasama DAP dan UMNO. Walaupun cuba dinafikan oleh beberapa pemimpin dan sudah tentulah laskar UMNO hanya kerana mereka tidak tahu apa sebenarnya yang berlaku. Atau sebenarnya memang tahu tapi buat-buat tidak tahu sehinggalah keadaan berada di ambang pilihan raya umum yang ke 15.

Rentetan itulah Naib Presiden UMNO ini membuat ketegasan bahawa siapa pun mereka jika bekerjasama dengan dua parti itu akan dihukum atau akan berhadapan dengan tribunal UMNO.

Sebelum ini Ahli Parlimen Arau, Datuk Shahidan Kassim telah menyatakan pendiriannya, sanggup berpisah dengan UMNO pusat sekiranya Presiden UMNO benar benar menafikan Perikatan Nasional melalui Perhimpunan Agung UMNO.

Apa pun jangan ada yang terkejut beruk jika Naib Presiden UMNO ini akan menerima nasib yang sama seperti mana Datuk Annuar Musa dan sebenarnya dalam diam Datuk Shahidan Kassim.

Gerakan untuk mengangkat Najib sekali lagi sebagai Perdana Menteri Malaysia juga telah memburukkan lagi persepsi rakyat terhadap UMNO. Bayangkan bukan hanya orang biasa yang menentang tetapi dikalangan ahli UMNO itu sendiri pun, mulai bersuara.

Elok dah UMNO duduk diam dalam Perikatan Nasional. Ada hati lagi membuat onar. Degil tidak mengambil iktibar dari kekalahan pada pilihan raya umum ke-14 yang lepas.

Tinggalkan komen

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: