Adun Sebatik Tolak Fitnah Konon Terima RM10 Juta Sebagai Imbuhan

Buat kesekian kalinya ADUN Sebatik Hassan A Ghani Panglima Amir menafikan sekeras-kerasnya tuduhan kononnya beliau telah menerima imbuhan sebanyak RM10 juta sebelum bertindak meninggalkan parti Warisan.

Hakikatnya keputusan untuk meninggalkan parti Warisan dan menyokong kerajaan negeri Gabungan Rakyat Sabah, dibuat tanpa paksaan dan demi kebaikan pengundi di kawasannya. Dalam erti kata lain Adun Sebatik sanggup berkorban demi kepercayaan yang telah diberikan oleh pengundi.

Betul juga tu tujuan masyarakat mengundi calon adalah supaya calon mendapat kemenangan, bila sudah ada kedudukannya. Maka bolehlah waktu itu membantu masyarakat yang diwakilinya.

Apa lagi tindakannya meninggalkan parti Warisan tidak juga menyebabkan Kerajaan Negeri Sabah bertukar tangan. Seperti yang dilakukan oleh Presiden parti Warisan keatas wakil rakyat daripada UPKO yang bertujuan untuk membentuk kerajaan negeri Warisan. Walhal ketika itu Tan Sri Musa Aman sudah pun mengangkat sumpah di Istana Negeri sebagai Ketua Menteri Sabah.

Bagi membalas budi, Adun UPKO itu telah dilantik sebagai Timbalan Ketua Menteri Sabah oleh Presiden Warisan, Shafie Apdal.

Pada 25 Februari yang lalu Adun Sebatik Hassan P Gani Pg Amir mengistiharkan dirinya keluar dari parti Warisan dan menyokong kerajaan negeri Sabah yang dipimpin oleh Ketua Menteri Datuk Hajiji Noor.

Tinggalkan komen

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: