Puad Zarkashi Fighter Olok Olok ðŸ˜…

Kalau kita ikuti perkembangan Puad semenjak dia kritikal terhadap Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin atau parti PPBM. Kita akan dapati Puad Zarkashi cukup bermaharajalela hanya kerana UMNO sebahagian daripada kerajaan Perikatan Nasional.

Sebelum ini Puad telah menfitnah Perdana Menteri Malaysia dengan mengatakan Perdana Menteri Muhyiddin enggan dikuarantin sekembalinya dari lawatan resmi dari Jakarta pada 5 Februari hingga kerajaan terpaksa mewartakan perintah kuarantin tiga hari terhadap menteri.

Ekoran fitnah itu pihak Perdana Menteri melalui agensi peguam telah menghantar surat tuntutan kepada Puad Zarkashi agar memadam entri bertarikh 09hb February berkenaan. Selain digesa membuat permohonan maaf secara terbuka dan tidak lagi mengeluarkan kenyataan yang seumpamanya keatas Perdana Menteri. Sekiranya tuntutan diatas tidak ditunaikan oleh Puad Zarkashi dalam tempoh tujuh hari maka saman sejumlah RM10 juta akan dimajukan.

Tapi kamu tahu apa kenyataan balas Puad selepas tuntutan yang dibuat itu. Bukan main berlagak dan besar kepala lagi siap mencabar balik Perdana Menteri seperti pernyataan di bawah.

Sebagai individu yang dijamin kebebasan bersuara saya tidak akan benarkan jika saya dibuli oleh Tan Sri Muhidin Yasin seperti mana UMNO dibuli.

Saya tidak perlu memohon maaf dan tidak perlu memadam posting dalam FB saya.

Last-last kamu tahu apa yang berlaku, Puad Zarkashi semacam tikus tikus kebasahan dan ketakutan.

Puad Zarkashi telah memadam posting yang dimaksudkan dan tidak lagi berani membuat entri atau posting di akaun Facebooknya. Bila mana peguam Perdana Menteri berjaya mendapat injuksi dari Mahkamah terhadap Puad Zarkashi.

Dan kamu jangan ingat mendapat kelulusan injuksi itu kerja yang mudah. Sebelum Hakim meluluskan permohonan injuksi, berlaku tu perdebatan diantara peguam pemohon dan peguam yang mewakili Puad Zarkashi.

Sekarang cuba kamu tengok page Facebook DrPuad Zarkashi masih adakah? Tidak ada sudah dia sudah tutup.

(Untuk makluman beberapa minggu yang lepas admin Puad Zarkashi telah menghalang atau menyekat admin dari melontarkan komen di Facebooknya. Tidak pasti pula adakah baru baru admin Puad telah memblok admin secara total)

1 komen

Tinggalkan komen

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: