Buang Semua Pemimpin UMNO Yang Berdepan Kes Mahkamah

Menurut bekas Timbalan Perdana Menteri Malaysia yang kelima Datuk Musa Hitam, bahawa semua pemimpin UMNO yang terpalit dengan tuduhan salah guna kuasa di Mahkamah harus diketepikan terlebih dahulu bagi menyelamatkan dan mengembalikan kehormatan parti UMNO.

Datuk Musa Hitam yang juga bekas timbalan Presiden UMNO dalam masa yang sama menyarankan supaya kelompok berkebolehan yang dipinggirkan selama ini diberi peluang untuk memimpin bagi menguatkan semula parti UMNO.


Secara peribadi admin amat bersyukur kerana sempat menulis sesuatu yang baru dari bekas Timbalan Perdana Menteri Malaysia Datuk Musa Hitam. Datuk Musa Hitam ini adalah antara pemimpin negara waktu itu yang menjadi topik perbualan arwah ayah bersama kawan kawannya. Alhamdulillah!.

1 komen

  1. HaaaaH..dapat juga kau up ttg mantan TPM DSMH..tadi ketika membaca kat astro awanie..tatkala Tun M dok kata ttg Umno sambil tuuhhh perli PN..ada nampak berita ttg DSMH ..tapi tak dapat detail penuh..sebenarnya..hormat anna pada pemimpin seperti ini sgt tinggi..namun akibat mereka berlaga angin dgn DSDrM satu pekara dah lama berlalu..jadi agak sukar buat anna 🐝 good much to them..tak seperti arwah TGNA ..anna dapat selesaikan kemelut antara 2 pihak..anna tidak tahu adakah sgt tak baik sgt DrM pada mereka..namun anna yakin mereka tidak kenali sgt ttg DSDrM yg sebenarnya..sungguhpun begitu..bagus juga ada suara seperti ini..iyalah tak kan kita nak menyibuk ttg parti org..walaupun kita juga berhak menegur mereka (dlm Umno) apabila jelas dah ternampak pekara yg tak betul yg berlaku..sekiranya tidak berlaku Sheraton isu..exPM Tun M letak jawatan mengejut..atau PPBM masih tag PH..kita mmg tak pedulikan ttg Umno skrg..apalagi dah bersama parti Pas atas dasar MN..kononnya..mcmlah PNPPBM tak lihat pincang pekara mereka..atau anna saja yg ketahui ‘lebih atau kurang tiap parti parti politik ini..sebab itu juga anna berani smash back mereka yg gemar pelekehkan parti PPBM..seolah mereka tu..bagus bagus..padahal..kita dah tahu tengik baunya..kdgkala terfikir..alangkah elok nya..jikalau anna benar berada ditempat yg sepatutnya..bukan seperti apa yg perlu jadi seperti ini..semoga allah swt tetap permudahkan jalan utk anna dakap terus PNPPBM agar ianya lebih stabil dan terjaga ..dan perlihatkan kesungguhan tiap ahli ahli nya..yg semestinya adalah terbaik buat semua..soal Umno..terserah pada mereka lah..ttg Musa Hitam..semoga jernih semula keruh antara DSDrM@TunM.. itu pun jikalau professional bukan emo emo..fikirlah ..msg msg punya tanggungjawab yg belum selesai buat kita semua..OH Melayu…Oh OH 😁

    AnnaAriff1972😊

    Liked by 1 person

Tinggalkan komen

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.