Orang Sabah Sarawak Pemalas Hutan Botak – Tun M Sekutu Keras Shafie

Orang Sabah dan orang Sarawak pemalas sebab itu hanya pandai menebang pokok hingga hutan di negeri mereka botak. (Lebih kurang begitulah maksud sebenar Tun Mahathir ketika menjawab soalan di satu wawancara.

Begitulah gambaran sebenar Tun Mahathit terhadap rakyat Sabah, sejak sekian lama. Selain apa yang telah dilakukannya berkenaan Ic Projek.

Sehingga hari ini skandak Ic Projek masih membekas dalam diri orang orang Sabah yang ada semangat nasionalisme.

Ironinya nama Tun Mahathir sering dikaitkan dengan kemiskinan masyarakat Sabah, tatkala pemimpin atau jentera Warisan memainkan propaganda tolak parti dari Malaya. Dalam erti kata lain Sabah miskin gara gara pentadbiran Tun Dr Mahathir tapi dalam masa yang sama macam ada usaha bekerjasama.

Bukannya mereka tidak tahu baru ini Pengerusi Tetap Warisan, Vk Liew cuba mengubah perlembagaan parti agar Tun Mahathir layak menyertai parti Warisan.

Menilai perkara yang dilakukan oleh Tun Mahathir dan apa yang cuba dilakukan oleh kepimpinan Warisan, seolah olah kepimpinan Warisan tidak kisah pada perasaan orang orang Sabah. Atau kah berpendapat Sabah ini telah termakan muntah mereka. Sebab itulah apa pun yang mereka buat ia tidak menjadi isu, tetap saja segelintir masyarakat Sabah setia pada mereka. Nampak palui pun ada!

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog di WordPress.com.

Atas ↑

%d bloggers like this: