Kenapa Berlaku Langkah Kinabalu (Cubaan Rampas Kuasa Kerajaan GRS)- Video

Kandungan video dibawah tentang sebab sebab membawa kepada langkah Kinabalu. Langkah Kinabalu bermaksud konspirasi merampas kerajaan Sabah dari GRS hingga membawa kepada pemecatan Bung dari jawatan Timbalan Ketua Menteri Sabah.

Disini juga membuktikan ketamakan kepimpinan Warisan hingga sanggup jadi cina buta.

Salleh dipecat setelah anak syarikat Qhazanah, CCTSB disiasat oleh SPRM berkaitan projek membina pencawang dan SPRM menemui berpuluh juta ringgit dalam rumah Ketua Bahagian UMNO Tawau, Ghazali yang juga pengerusi CTTSB.

Bila Salleh dan Ghazali dipecat, Bung marah dan bekerjasama dengan Warisan dipanggil langkah Kinabalu, namun gagal menyebabkan Bung Mokhtar turut dipecat dari jawatan Timbalan Ketua Menteri Sabah.

Panjang ceritanya, Chegubard pun setakat tahu sampai itu.

Apa kamu sebagai masyarakat masih buta menilai pemimpin yang benar? nah kalau masih juga dan terus berpolitik, lebih bagus kamu pindah negara. Macam tidak ada faedah sudah kamu sebagai rakyat Sabah, ganti pula orang lain jadi warga Sabah.

GRS juga yang benar dan terbaik, pasrah dituduh macam macam asalkan kerajaan Sabah tidak jatuh ke tangan pihak pihak yang tidak bertanggungjawab. Bermusuh bukan main last last satu kepala, Warisan itu sendiri ditubuhkan semata mata untuk menumbangkan UMNO. Alih alih penyokong dibawah yang terpinga pinga macam orang bodoh.

Error retrieving media

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog di WordPress.com.

Atas ↑

%d bloggers like this: