Kini UMNO Pilihan Ketiga Orang Melayu Tapi KJ Masih Sebagai Pemimpin UMNO, Loser

Menurutnya Khairy Jamaluddin (KJ) kini UMNO hanya menjadi pilihan ketiga orang Melayu iaitu tidak lagi dilihat sebagai parti yang mewakili mereka.

Sebenarnya kepercayaan orang Melayu mulai hilang semenjak pilihan raya umum 2018, sebelum itu pun kemenangan UMNO setiap kali pilihan raya terus berkurangan. Bukannya hanya selepas KJ dipecat daripada UMNO, KJ saja tu yang bermuka tembok walaupun di pecat dan di arah bertanding di kubo PH tapi masih berlagak setia walhal macam lah orang yang tidak berpendidikan tinggi.

Sebahagian saja Melayu yang percaya parti UMNO mewakili mereka. Pandangan UMNO untuk membela bangsa Melayu hanyalah doktrin politik UMNO semata mata yang bertujuan untuk memperdaya pemikiran kampung kampung.

Lucu, walaupun KJ berpendidikan agak tinggi tapi seolah olah percaya sangat yang Umno, parti yang benar-benar untuk orang orang Melayu yang membela bangsa dan agama. Sedangkan dia tahu dan percaya ramai pemimpin UMNO termasuk dirinya yang terpalit dengan tuduhan sejak sekian lama seumpama Najib dan Zahid yang dibicarakan di Mahkamah kerana mencuri wang rakyat secara langsung.

Namun begitu masih lagi KJ berminat sebagai pemimpin UMNO. Loser lah kau KJ Oiii.

Orang Sabah dan Sarawak bukan orang Melayu maka sudah tentu pastilah menolak UMNO kaw kaw. Kalau ada pun mereka namanya Melayu plastik dengan harga murah.

Tinggalkan komen

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: