Keputusan Rasuah Bung Mokhtar dan Isteri Diketahui Hari Ini

Keputusan sama ada Bung Mokhtar Radin dan isterinya Zizie Izette Abdul Samad akan dibebaskan atau diperintah membela diri atas tuduhan rasuah akan diketahui hari ini.

Keputusan itu akan disampaikan oleh Hakim Mahkamah sesyen Kuala Lumpur Rozina Ayob selepas mahkamah mendengar hujah pihak pendakwaan dan pembelaan pada 24 Jun lalu.

Pihak pendakwaan menutup kesnya pada 17 Mei lalu setelah memanggil 30 saksi memberi keterangan dalam perbicaraan kes yang bermula pada 2 Januari 2020.

Bung Mokhtar didakwa atas dua tuduhan menerima rasuah RM2.2 juta ringgit dan RM262,500 sebagai dorongan mendapatkan kelulusan FELCRA membuat pelaburan RM150 juta ringgit dalam Unit Amanah Public Mutual, Datuk Seri Bung Mokhtar yang juga pengerusi bukan eksekutif FELCRA ketika itu didakwa menerima rasuah daripada Madi Abdul Hamid melalui Zizie di public bank cawangan Taman Melawati antara 12.30 tengah hari dan 5 petang 12 Jun 2015, dia juga mengaku tidak bersalah menerima suapan wang tunai RM335, 500 daripada Norhaili di bawah nama Zizie Pada 19 Jun 2015 manakala Zizie mengaku tidak bersalah atas tiga tuduhan bersubahat.

Sumber Buletin 3

1 komen

Tinggalkan komen

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: