Bersatu Konsisten Tolak Kluster Mahkamah Dalam Pentadbiran Kerajaan

Betullah tu. Bersihkan dulu nama tu, ini negara Islam. Cuba bayangkan jika isu ini berlaku di negara kafir, apa akan berlaku pada kluster Mahkamah?

Mungkin waktu itu rakyat mereka akan keluar menunjuk perasaan dan mendesak kluster Mahkamah meletakkan jawatan. Kalau pula di negara Jepun dan Korea Selatan, sudah lama secara rela meletakkan jawatan dan bersedia untuk di penjarakan.

Tapi di Malaysia iaitu menurut politik UMNO, kluster Mahkamah seolah olah wajib diberikan kedudukan dalam kerajaan. Bukan hanya diberikan jawatan malah sengaja diberi keupayaan untuk menjatuhkan kerajaan sampai ke pintu Istana pula tu.

Menurut Ketua Penerangan Bersatu, Wan Saiful. Bersatu tetap konsisten menolak keterlibatan kluster Mahkamah dalam pentadbiran kerajaan. Namun demi mempertahankan kerajaan yang ada pada hari ini sokongan tetap diberikan pada mereka.

Begitu juga dengan Kluster Mahkamah kalau mereka bekerjasama dengan Pakatan Harapan itu adalah hak mereka yang penting kerajaan Perikatan Nasional tidak jatuh ke tangan Kluster Mahkamah.

Tinggalkan komen

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: